AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2015 / Nationale CD Indoor C junioren / Verslag

Verslag van de Nationale CD Indoor C junioren

Junioren C & D Indoor "Nationale Wedstrijden"              17 en 18 januari 2015

De oogst van twee dagen top atletiek bij de C & D junioren is

Driemaal goud!                           Driemaal Zilver !                        Tweemaal brons !

De organisatie van dit tweedaagse evenement waar ruim 900 atleten in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar aan deelnemen is in handen van een aantal vereniging. Dit jaar zijn dit de verenigingen:

AV’34 uit Apeldoorn

Pallas’67 uit Wageningen

AV Hanzesport uit Zutphen

Climax uit Ede

Nu er 219 medewerkers bij betrokken zijn staat wel vast dat dit een groot evenement is, dat ook dit jaar weer soepel verliep. Dank dus aan de organisatoren en vrijwilligers.

Zaterdag (D junioren).

Voor de D1 junioren was het de eerste keer om aan dit grote en spannende evenement mee te doen en was het een hele belevenis. Soms werd door deze spanning niet bereikt wat men hoopte en soms werd onder druk een super prestatie neergezet. 

Lucija Verzaal (MD1) Lucija deed mee aan de 60 meter sprint en 1000 meter. De 10:23 seconde bij de sprint was niet toereikend voor de kwalificatie voor de halve finale. De 1000 meter liep zij in 4.05.74 seconde en werd hiermee 8ste in de series.

Jonathan Pronk (JD1): Jonathan  steeg tijdens het kampioenschap boven zichzelf uit. Bij de sprint was hij 22ste geplaatst van de 56 sprinters. In de series liep hij de 60 meter in 8:57s en verbeterde zichzelf met 4/10. In de halve finale kwalificeerde hij zich met 8.59 voor de finale. In de finale eindigde hij als 7de in een tijd van 8.76s. Bij kogel was hij als 4e geplaatst en ging als 3e de finale in . Met een zeer constante wedstrijd stootte hij uiteindelijk  9.67mtr: een dik pr en het Zilver.

Gaby Emmanuel (JD1): Als groot talent bij de JD1 had hij zich voor drie onderdelen ingeschreven. Op basis van zijn PR’s waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas speelde zijn oude  knieblessure roet in het eten. Zijn gedrevenheid en enorme inzet overwon hij de “pijn” en sprong 1.45 mtr, goed voor een 4e plek overall en bij het verspringen ook een 4e plaats met 4.65 mtr. Helaas geen podiumplaats. Dit werd echter helemaal goed gemaakt bij horden. In de series 10.24s, ½ finale in  9.93s en Goud in de finale in 9.84s!

Estaffette team D meisjes

14 teams D meisjes hadden zich ingeschreven voor estafette. Het team van AV Sparta, Sparta Express, kwam helaas net te kort om een podiumplaats te bemachtigen. Gabriela, Francesca, Claudia en Femke liepen met 29.15 naar een 4e plek.

Francesca Sorrention (MJD2): In de 2e serie liep Francesca de 600 meter in 2:05:88 en eindigde in haar serie als 11 .

Ebzinma Herler (MJD2): Liep in de zelfde serie als Francesca  met een tijd van 1:57:65 en daarmee de snelste Sparta MD-er op de 600 meter. Stoer als zij is liep ze ook nog de 1000 meter. Met een tijd van 3.38.95 is zij 2e geworden in haar serie.

Femke Folkert (MJD2): Op basis van haar outdoor prestaties kon ze ver komen. Een programma van 600 meter, 60 meter en verspringen bleek helaas te zwaar.  De 600 meter liep zij in 2.05.14 en eindigde als 5e in de 1ste serie. In de 6e serie sprint liep ze 8:73s en plaatste zich als 2e voor de halve finale. Haar halve finale tijd van 8.96s. Bij de kwalificaties verspringen was een afstand van 3.96 onvoldoende voor verdere kwalificatie. Zij verbeterde zichzelf wel met 1 cm.

Claudia Del Rio Delgado (MJD2): met verspringen verbeterde zij zichzelf bij met 20 centimeter tot 4.20. Dit was echter net niet genoeg voor kwalificatie. Met Sprint won zij haar series en een verbetering van haar pr met 1/100. de halve finale was in 8.68s en in de finale eindigde Claudia als achtste in 8.80s.  

Quinten Chambliss (JD2):  De start bij de sprint in de serie verliep helaas niet soepel en zijn tijd van 8:53s was net voldoende om zich op tijd te plaatsen voor de halve finales. Horden begon veel belovend met een tijd van 9:89s en eindigde daarmee als 1ste in zijn serie. De halve finale horden begon hij met een vliegende start en de concurrentie lag gelijk fors achter. Helaas werd het “haken” van zijn voet bij de 3e horde hem fataal en kwam Quinten onfortuinlijk ten val. De wedstrijd kwam voor hem hierdoor vroegtijdig ten einde. Gelukkig bleek de blessure mee te vallen.

Zondag (C junioren)

Grace-Ann Pronk: Op basis van ervaringen van eerdere jaren had Grace-Ann zich in geschreven voor twee onderdelen sprint en verspringen. Ondanks de lange dag,  is zo’n chronoloog soms ongunstig meerdere onderdelen te combineren.  Bij sprint kwalificeerde zij zich met een kleine pr in een tijd van 8.30 s voor de halve finales en in de halve finale werd ze 2e in een tijd van 8.36s, goed voor een finaleplaats. In de finale eindigde zij op een keurige 6e plaats met een tijd van 8.31s.  Verspringen kwalificeerde zij zich met 4.85 en  eindigde  ex-aequo met een meisje van AAV 36 als 1ste. Haar finale was spannend met maar liefst 4 ongeldige sprongen. Haar sprong van 4.98 was naast een pr goed voor een 6e plek. Met twee 6e plaatsen behoort ze dus tot de top zes op twee onderdelen. Daar mag papa best trots op zijn.

Nanah Fung Loy: Met haar favoriete onderdelen horden en kogel moest er geoogst gaan worden. Bij kogel hadden 4 meisjes C1 zich direct gekwalificeerd en haar stoot van 10.15 mrt bleek ruimschoots voldoende in groep 1. Haar eerste kwalificatie-stoot van 10.92 mtr was de basis en (achteraf gezien) waarborg voor een 2e plek om met een laatste stoot van 11.20  haar zilver te “verzilveren” en een nieuw PR.  Bij 60mhorden is zij op dit moment top favoriete. In de series en halve finales kwamen andere meisjes nog in de “buurt”, maar in de finale werd elke poging om haar van de troon te stoten in de kiem gesmoord. Met 9.25 liet Nanah de concurrentie ver achter zich en eiste het 2e goud voor Sparta op. Wederom op horden en het derde goud in successie sinds haar Junior periode (In en outdoor)!

Estafette team meisjes C.  Nanah en Grace-Ann hadden als toetje zich nog opgegeven voor de 4 x 50 Estafete. Samen met Zoë Sedney (Ilion) en Kadidja Sangara( AAV36) was goud verzekerd. In een recordtijd van 26.02, behaalden de dames l ‘Ävenir goud en tevens een baanrecord.

Martijn Geerts.  Hij begon zijn wedstrijd met horden JC2. De 9.68s is wederom een verbetering van zijn PR maar net niet genoeg voor de halve finales. In warming up ruimte werd de kwalificatie voor verspringen gedaan. De 5.21 was goed voor een 2e plek en een forse verbetering van zijn pr. Helaas kon hij dit niveau niet vasthouden in de finale en was de 5.05 goed voor een 9e plek. Ook hoog stond op het programma. Hij evenaarde met zijn drukke programma zijn Pr door de 1.55 te springen. En alsof het niet genoeg was, was Martijn ook nog 2e loper bij het estafette team.

Thijs Meershoek: Naast 3e loper bij het estafette team focuste Thijs zich op kogelstoten. De barrière van de 12 meter moest nu toch een keer genomen worden. In de kwalificatie verbeterde Thijs zijn PR met bijna 50 cm aan tot 11.76 en in de finale stootte hij de kogel van 4 kg naar de 12.17 cm. Goed om bij de beste 8 kogelstoters JC te behoren. 

Thijs van Daal. Als mila specialist was hij gekomen voor de 800 meter. Deze liep hij als JC2 in de 2e serie in een tijd van 2.28.03 en eindigde hiermee als 8ste. Deze tijd lag net boven zijn outdoor p.r.

Brett Duff: Kwalificeerde zich in de sprint series JC2 met een tijd van 8.19s: in de halve finale liep hij tegen een aantal zeer snelle jongens en kon zich niet handhaven. Een tijd van 8.30 is niet genoeg voor een finale plek.  Bij verspringen was de 5.02 voldoende om zich te plaatsen voor de finale. In de finale 4.93 goed voor een 10 de plek en zo heeft Sparta twee jongens in de top tien van Nederland.

Sebastiaan Verhoeven: Sebastiaan ging voor de 60 meter sprint . Een van de spannendste finales met jongens die allemaal ongeveer eenzelfde tijd liepen. Tijdens de series en halve finales liep Sebastiaan overtuigend hard en eindigde als eerste in 7.69s en ½ finale in 7.65. De finale begon helaas met een onterechte valse start die pas heel laat werd afgefloten (na 3mtr). In de herkansing ging Sebastiaan super snel weg en lag de overwinning voor het grijpen. In de laatste centimeters werd echter het pleit beslecht en waren drie andere jongens sneller. Op de gemaakte foto's is het echter amper te zien. Een vierde plek met 7.61s is geweldig, maar ieder weet dat het net zo goed een 1ste plek had kunnen zijn. Het verschil met de nummer 1 en 4 was maar 5/100.

Robin Spoor: Last but not least. Met drie onderdelen op het programma probeerde Robin het succes van vorig jaar met twee gouden en een zilveren plek te evenaren. De serie horden begon veelbelovend met een aanscherping van zijn pr met een  tijd van 8.80s en de ½ finale nog scherper in 8.74s. De horden finale was ontzettend spannend en de “opgelopen” achterstand bleek onoverbrugbaar in dit sterk bezette veld. In een tijd van 8.94s werd een 6e plek behaald. Bij kogel stond bij voorbaat de eerste plek al vast bij de jongens C2. Het ging dan ook om de 2e plek. Met een stoot uit stand behaalde Robin de 2e plek in de 3e heat van de finale. 12.65mr bleek goed voor Brons. Bij hoogspringen waren de verschillen niet groot en werd uiteindelijk op basis van gemaakte foutsprongen de beslissing gemaakt. Met een zelfde hoogte als de winnaar werd Robin met een nieuw pr van 175 2e en was zilver het hoogst haalbare.

Estafetteteam jongens C. Ook de jongens van Sparta deden mee aan de 4 x 50. Het gelegenheidskwartet Brett, Martijn, Thijs Meershoek en Sebastiaan liepen van de 9 teams een tijd van 25.64 naar een 3e plek. Een verdiende bronzen plak.

Resteert om alle Sparta trainers, Arjan, Arnoud, Ben en Denny voor hun support te danken. All 16 atleten bedankt voor twee mooie en spannende wedstrijddagen.