AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2014 / Nationale Estafette Kampioenschappen / Verslag van de NEK

Nationale Estafette Kampioenschappen

Verslag van de NEK

Podiumplekken voor Sparta pupillen en Junioren C&D

Meisjes junioren D weer goud waard!

In het weekend van 27 en 28 september 2014 worden de jaarlijks terugkerende  N(ederlandse) E(tafette) K(ampioenschappen) door AV Startbaan te Amstelveen georganiseerd. Een sublieme organisatie die twee fantastische atletiekdagen heeft opgeleverd. Dank aan de organisatie met stuwende kracht Monica Woldinga.  Traditioneel is AV Sparta  altijd sterk vertegenwoordigd met de pupillen en CD junioren.

Zaterdag 27 Sept

Pupillendag.

image01

Met  11 teams streden de 24 pupillen van AV Sparta op de onderdelen 10 x 40 /60, de sprintafstanden  4 x 40 en 4 x60 en de speciale estafettes voor een podiumplek. De wedstrijd begon super door een zilveren plak op zowel de 10 x 40 (C/B pupillen) en de 10 x 60 (A pupillen). Praktisch alle atleten van AV Sparta hebben dan ook het podium bereikt. Klasse! Helaas kon dit goede begin niet helemaal worden doorgetrokken bij de estafette-teams op de sprintafstanden 4 x 40 en 4 x 60. Ondanks het potentieel  van Sparta, inklusief de intensieve en gezamenlijke trainingen op Westvliet en het Zuiderpark onder leiding van  de trainers Arnold, Marc, Theo, Emmy en Fauzia, was dit geen garantie voor een of meerdere podiumplekken op deze onderdelen. Bij de speciale estafette (met een C, B en A1 en A2 atleet) werd een  2e plek wel gehaald door de jongens Bryan, Luther, Chameiro en Gabriel. Zij  moesten het leggen tegen de atleten van Haag Atletiek. Tijdens dezelfde speciale estafette eindigde het team van Ties, David, Justin en Jonathan op een keurige 6e plaats van de totaal 32 deelnemende teams .

Onder het heerlijk zonnetje, goede ambiance is het toch een fantastische atletiek dag geworden, waarbij, op initiatief van Fauzia, alle atleten nog in het zonnetje werden gezet met een mooie roos en een lekkere medaille.

image00

Voorts dank aan het (voorbereidend) werk voor deze wedstrijd, wat uiteraard bij vorige edities ook is verzet en het ook noodzakelijk is voor de komende edities. Kortom, zonder de inspanningen van alle betrokkenen (ouders, trainers, vrijwillegers en coördinatoren) vanuit AV Sparta is (een succesvolle) deelname aan een Nationaal evenement deze op het NEK niet mogelijk.

 

Zondag 28 Sept

CD Junioren

Doordat de inschrijving voor dit populaire evenement snel vol is, konden alleen de D meisjes en C jongens van AV Sparta nog meedoen.  De estafette-teams (in verschillende opstellingen) waren al voor de CD Competitie gevormd en onder leiding van Denny vele trainingen afgewerkt voor dit altijd lastige atletiek-onderdeel. De foute wissel van Madiea Ghafoor op Dafne Schippers (zonder uitspraak te doen waar het mis ging!) tijdens het EK te Zurich staat een ieder nog op het netvlies, en alleen oefenen, oefenen en nog eens oefenen het credo is voor succes op dit onderdeel. Er kon door de Sparta atleten alleen nog geoogst  worden.

De meisjes D met Claudia, Nanah, Femke en Grace-Ann hadden goud in handen. Bij de Zweedse estafette (400, 300, 200, 100 meter) liepen zij als “gazelles” een super tijd van 2.35.06 en lieten de sterke concurrentie ver achter zich.

image04

En het kon nog beter. Bij de 4 x 60 werd verbluffend hard gelopen in een tijd van 31.38 (ter vergelijking in de competitie is als beste  tijd 34.02 door de D meiden van AV Sparta neergezet).

Naast ranglijst aanvoerder dit jaar leverde het voor de meiden ook nog een plek in de top 10 allertijden lijst van Ton de Kleijn op en  eveneens een aanscherping van het clubrecord dat op naam stond van het team met Sjoera, Vera, Esmeralda en Céline uit 2008 met een tijd van 31.54. Sparta staat dus nu met twee teams in de top tien!

Bryan, Jay Jay, Robin, Sebastiaan en Tijmen vertegenwoordigden de C junioren. Op voorhand was al duidelijk dat de concurrentie super zwaar zou zijn. Dit bleek gelijk al bij de Zweedse estafette waarbij Bryan, Jay jay, Robin en Tijmen het op moesten nemen tegen het sterke team van PAC. Met een tijd van 2.07.63 werd er ruim een seconde sneller gelopen dan een jaar geleden en werd een 2e plek behaald. De uitdaging werd aangegaan om ook het loodzware 4 x 800 te lopen. Daar waar andere teams een mila groep vertegenwoordigden, liepen dezelfde jongens van de Zweedse estafette wederom naar een 2e plek om op een haar na achter nummer 1 .  te eindigen. In een tijd van 8.53.43 seconde is het oude ClubRecord uit 2008 van het team Wesley van der Harst, Ben 't Hart, Dimitri Heskes, Ivo Willemsen met 8.57.12 nu ook uit de boeken.

image02

Met de 800 meter nog in de benen liepen  Bryan, Tijmen, Robin, versterkt met Sebastiaan, ook nog eens het koningsnummer van de estafette, de 4 x 100 meter. Op papier was het al een “ongelijke” strijd doordat de naaste tegenstanders 3 lopers onder de twaalf seconden hebben lopen, maar je weet het maar nooit met estafette. Uiteindelijk werd het met een halve seconde achter nummer 1 in toch nog een supertijd van 45.62, wat naast een top vijf notering in de allertijden oplevert, nog eens een verbetering was van het ruime ClubRecord uit 1980 van Marco de Mos, Sjaak ten Hove, Rene de Roo, Mike Tevreden. Met driemaal een de 2e plek tijdens het NEK te behalen, behoren de C jongens tot het beste estafette team van de dag. Respect en een diepe buiging is dan ook op zijn plaats.

Met 44 medailles, 8 podiumplaatsen, waarvan 2 x goud, 6 x zilver is er weer uitstekend ge-oogst,  waar de vereniging, inclusief trainers, ouders en atleten trots op mogen zijn.

image03