AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2014 / Den Haag Marathon / Verslag: 60 to 60

Verslag van de Den Haag Marathon

Foto: Ronald Mooiman, Haagse Topsport

Zo ik ben weer een beetje bij gekomen van de ultra marathon ....

Deze editie was erg uitdagend, want ik liep hem op blote voeten.Mensen verklaarde me voor gek..wat ik wel een beetje begrijp...het is niet niks om 62 km op blote voet te lopen over verschillende ondergronden,afval,klinkers schelpenpadden,grind,beukennootjes en kastanje schillen..haha.En dan uit kijken dat ik niet in glas trapte ...in glas ben ik gelukkig niet getrapt.De vraag is natuurlijk waarom doen je zo iets, onze voeten zijn helemaal niet meer gewend aan barefoot te lopen, ze zijn lui gemaakt door de jaren... dat we schoen zijn gaan dragen!!!Mijn insteek was grenzen verlegen en kijken hoe het voelt om op blote een wedstrijd te lopen.Dat het 60 km is geworden ? Huh ja ..laat ik eens gek doen dacht ik.Ik ben niet zo... een, twee,drie op blote voeten gaan lopen ,heb daar voor heel op.... Nike Free,New Balance Minimus Salomon Sens Lab en toen ben ik over gegaan op Vibrams Five Fingers ,daar heb ik de Rotterdam Marathon op gelopen!!!

en dat zijn schoen met minimale demping.Nu had ik zo van ik gaat het eens op blote voeten proberen.Mijn grote voorbeeld is ..ANNE VAN DALEN zij loop al heel lang op blote voeten ;-) Lees hier haar verhalen (http://www.annelooptlangzaamhard.nl/) Afijn nu had ik het op Facebook gepost dat ik barefoot ging lopen,en dat is op gepikt door Ronald Mooiman van http://www.haagsetopsport.nl/ en sport journalist bij het AD regiosport.Hij heeft me geinterviewd en de mooie foto gemaakt voor het AD.
Na deze ultra marathon is het weer even stapje terug naar het korte werk,de halve van Amsterdam en Duinentrail 34 km.

Nog een grote dank ...aan Chris Zaal,Ronald Ballast,Anne van Dalen en Martine ....voor de goeie begeleiden en de verzorging ;-)
Natuurlijk ook hebben de ander spartanen het ook goed gedaan.Gefeliciteerd met jullie mooie resultaten..

Groetje Marlon

AD/Haagsche Courant, 22 september 2014