AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2014 / Molenloop / Verslag

Succesvolle Rabo Molenloop met bijna duizend deelnemers

Verslag

Bijna duizend lopers deden zondag 22 juni mee aan de Rabo Molenloop bij AV Sparta op Sportpark Westvliet. De kinderen op de 1000 en 2,5 km genoten zichtbaar. De winnares op de 2,5 km , Donna Polet (10.12), vond het gezellig om met zijn allen te lopen, terwijl winnaar Tim Cats (in 8.44)vooral genoot van alle aanmoedigingen. Hij won met een flinke voorsprong. De Kidsrun van 1000 meter werd gewonnen door Reinout van Soest en Meike Goor.

Winnaars 10 km

Winnaars 10 km

Om 12.00 en 12.10 uur geeft burgemeester Van der Sluijs het startschot voor de 10 en 5 km. Winnaar op de 10 km is Stanislas Talonsti van AV Sparta. Hij finisht in 34.05 en ervoer de wedstrijd als een relaxte trainingsloop. Dyny Bosker, winnende vrouw op de 10 km, vindt het parcours mooi en afwisselend. “Je loopt langs water, door een park, langs een molen en mooie huizen.” Zij finishte in 42.28. Voor de snelste loper en loopster uit de gemeente Leidschendam – Voorburg is een extra prijs beschikbaar: een dinerbon van restaurant Fratelli. Deze bonnen gaan naar Joeri Borgstein en Sarah Bent, beiden uit Voorburg.

Op de 5 kilometer met een sterk groeiend aantal (jonge) deelnemers (253 dit jaar) was Bouke de Loos van Haag Atletiek de beste man met 17.48, terwijl Nicolet Timmers als eerste vrouw in 23.44 finishte. De wisselbeker voor teams op deze afstand ging naar  een dameselftal van voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam, dat met hun gezamenlijke deelname het voetbalseizoen afsloot.

Iedere deelnemer vindt bij zijn uitslag een finishfilmpje en een certificaat met zijn/haar tijden.

AV Sparta wil alle vrijwilligers, de EHBO, de politie en sponsoren van de Rabo Molenloop hartelijk danken voor hun ondersteuning.