AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2014 / Baanwedstrijd met Wilson Kipsang Kiprotich (wereldrecord houder op de marathon) / Verslag

Succesvolle benefietloop bij Atletiekvereniging Sparta

De Keniaanse topatleten Wilson Kipsang (Wereldrecordhouder marathon), Johana Kariankei en 28 toplopers uit de regio Haaglanden lopen op 23 april  3099 euro bij elkaar voor een kindertehuis in Kenia. Centraal op de atletiekbaan van AV Sparta op Sportpark Westvliet staat ontspannen samen lopen voor het goede doel. Maar uiteindelijk gaat iedere atleet ook voor een goede prestatie.

Zo wil Wilson Kipsang de komende jaren een wereldtitel en Olympische medaille in Rio de Janiero bemachtigen. Bij de 5 km-baanwedstrijd op Sportpark Westvliet wordt hij moeiteloos eerste in 14 minuten en 25 seconden. Daarmee staat een uitdagend baanrecord! Het aankomend talent Johana Kariankei volgt in 14.52. Derde is Mike Teekens (Rijswijk) van Achilles-LTV. Hij finisht in 15.31. Eerste vrouw wordt Sandra van Doorn (The Haque Road Runners) in 17.47. Zij komt als 19e over de finish en laat nog een groep mannen achter zich.

De honderden supporters (de atletiekbaan was niet eerder zo druk bezocht) dragen gul bij aan het goede doel en gaan graag op de foto met een lachende Wilson Kipsang. Zo brengen lopers en supporters samen € 3099,- bij elkaar voor kinderen in Iten (een dorp in Elgeyo-Marakwet County Kenia), in de regio waar Wilson Kipsang is opgegroeid.
De cheque is op vrijdagavond 25 april door AV Sparta aangeboden aan de Stichting Sosurwo Fonds tijdens een Benefiet diner voor het Keniaanse kindertehuis in Hotel Restaurant Savelberg.

foto cheque benefietactie AV Sparta voor Stichting Sosurwo Fonds

AV Sparta wil alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en supporters hartelijk danken voor hun bijdragen en inzet!