AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Langs de Gouweloop / Verslag

Verslag van de Langs de Gouweloop

Verslag van de Langs de Gouweloop op 6 oktober 2013 in Waddinxveen

Zondag 6 oktober jl. hebben we als groep Mulay weer eens meegedaan aan de Langs De Gouweloop te Waddinxveen.

Na een leuke fotosessie om 9:30 uur met onze mooie nieuwe loopkledij aan, ging een deel van de groep de gewone zondagse training volgen.

De rest van de groep, waaronder Arjen, Jeroen, Mulay Stan en ikzelf, vertrok in twee auto's richting startlokatie.

Ondanks de zo vlak voor de wedstrijd aanwezige spanningen bij de deelnemers, zorgde een stralende zon voor een goede relaxte sfeer.

Net als vorig jaar reden we helaas weer verkeerd. Maar nadat we eerst de juiste weg vroegen aan twee mannen met zonnebrillen (die nog nooit van de Gouweloop hadden gehoord) keerden we terug en wezen twee sportieven dames ons de juiste weg.

Over de mooie authentieke hefbrug van Waddinxveen moesten we bij de rotonde naar rechts. We zaten al een eind in de goeie richting, maar we moesten toch nog voor een derde keer aan iemand de weg vragen, waarna we uiteindelijk op onze eindbestemming arriveerden.

Daar zagen we Ralph al achter de inschrijftent staan. Mulay zei al grappend tegen hem dat we een hele leuke toeristische route door het dorp hadden afgelegd en daarbij aardig wat mensen hadden ontmoet.

Gelukkig waren we nog ruim op tijd voor de wedstrijd en na ons allemaal hebben ingeschreven, zetelden wij ons op de twee aanwezige banken in de kantine van de antilopers. Niet veel later kwam ook mijn vader -tevens mijn trouwste persoonlijke fan- nog binnen. Mulay benoemde hem meteen als fotograaf van de wedstrijd. Die foto's -gemaakt met de camera van Arjen- zijn grotendeels goed gelukt en kun je in de bijlage bekijken.

Omdat de 15 km als eerste zou starten begonnen Ralph en ik alvast met warmlopen op een kleine sintelbaan van ongeveer 350 meter. Onderweg zagen we een groep mensen met het Downsyndroom onder begeleiding lopen.

Naderhand hebben we deze mensen enthousiast aangemoedigd bij het finishen van een kortere afstand. Heel leuk en mooi dat dit voor hen ook hierbij georganiseerd werd. Je zag ze ook duidelijk genieten bij het passeren van de finish.

Wat later dan verwacht, konden Ralph en ik starten. Ik voegde bij direkt bij een kopgroepje van een man of vijf. Per ronde was het 5 km dus moesten we drie rondes lopen. Na de eerste ronde zat ik al rond de 18 minuten en (na het misgrijpen van het bekertje water) dunde het kopgroepje uit naar drie personen. Tijdens de rondes waren er vele bochten met een redelijk steil viaduct. Hier en daar stond een groepje toeschouwers langs de kant van de weg.

Bij binnenkomst van de tweede ronde klokte ik rond de 37:30 minuten. Ik was dus een aardige kans voor mij aanwezig omdat de vierde man een stuk achter ons lag. De twee in het oranje gehulde mannen naast mij moest ik echter ietsje later laten gaan. Ik voelde een steek in mijn zij die bijna roet in het eten ging gooien. Ik ademde dus een aantal keren diep in en liep stug door. Met de rivier De Gouwe aan mijn rechterzijde en in het mooie zonlicht liep ik voor de laatste keer langs de enorme stoet 10 km-lopers die een kwartier na ons was gestart. Vóór de start had Helmie van Haag Atletiek tegen mij gezegd dat ik haar waarschijnlijk zou passeren door dit kwartier startverschil en dat gebeurde dan ook. Haar man Mike Vrolijk moedigde mij ook nog flink aan terwijl hij zijn dochtertje (die de korte afstand had gelopen) onder zijn hoede nam. Mijn dank voor de aanmoedigingen en mijn respect voor deze sportieve familie!

De steken in mijn zij waren gelukkig voorbij en bij het linksaf slaan zag ik de tweede loper nog gaan maar het was voor mij onmogelijk om hem nog in te halen. En ja, daar was Mulay weer die een stukje voor mij uit liep. Bij het laastste stuk rechte weg naar de finish toe maande hij me aan om mijn armen te gebruiken en zo kon ik nog een gruwelijke sprint trekken met een nieuwe PR-tijd van 56:44 minuten (dat is maar liefst 40 sec. sneller!) Ik was behoorlijk blij met mijn derde plaats.

De 10 km-lopers waren inmiddels ook bijna allemaal aangekomen (overigens niet in kilo's hoor). Hierbij was Stan eerste geworden met een verdienstelijke tijd van 32:58 minuten. Jeroen zat hem wel vlak op de hielen en eindigde 10 seconden na hem.

Marlon Voorn die tijdens deze dag een mooie traillrun op de Hoge Veluwe liep, kreeg gelijk met zijn voorspelling van drie podiumplaatsen voor ons op deze wederom mooie sportieve dag.

Ralph finishte ook mooi als 7e op de 15 kilometer in een tijd van rond de 1:05 uur. Arjan werd 5e bij de 10 km in een tijd van 35:59 minuten. Als klap op de vuurpijl was onze vriendelijke Venezulaan Wilfredo over de streep gekomen in een PR van 45:56 minuten...trakteren dus!!!

Kortom geweldige prestaties van het team Mulay. We gingen dan ook moe maar zéér voldaan naar huis.

Vader Ruud nog enorm bedankt voor de mooie foto's en de support. Mulay wederom bedankt voor de sfeer, motivatie en de goede begeleiding.

Dit was voor mij tevens een mooie voorbereiding voor de halve marathon in Amsterdam. De anderen wens ik alvast heel veel succes bij de 1vd4 aankomende zaterdag!!

P.S. Hans de Vries jij ook nog gefeliciteerd met je drie persoonlijke records op het thuisfront!

Groetjes van Master Mattijs