AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / NK estafette / Verslag

Verslag van de NK estafette

Verslag van de NK estafette op 28 sep - 29 sep 2013 in Amstelveen

  

AV Sparta grossiert wederom in medailles tijdens dit kampioenschap!

Dag 1.

Afgelopen zaterdag, 28 september 2013, was de start voor dit jaarlijks terugkerend evenement en  deden een twintigtal pupillen van AV Sparta mee aan deze mooie wedstrijd. Zondag was de dag voor de CD junioren. De weergoden waren ons op beide dagen gunstig gezind.

Al ruim voor de zomervakantie vindt de voorbereiding van deze wedstrijd plaats, maar door een slecht werkend inschrijfprogramma heeft dit Denny, voor de junioren, en ondergetekende heel veel tijd gekost. Uiteindelijk met een dummy (surogaat) konden toch alle teams worden ingeschreven worden voor dit evenement. De kriteria voor deelname zijn altijd de prestaties van de atleten gedurende de voorafgaande (sprint)wedstrijden/competities. Naast een zo groot mogelijk aantal deelnemers gaat het ook om podiumplaatsen! En dit is gelukt!

Na de voorbereiding zijn door Arjan en Marco en andere betrokken trainers, de atleten “klaargestoomd” voor deze wedstrijden, door hen regelmatig op estafette te trainen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Op de dag zelf zorgde coordinator Alice, geassisteerd door Michel en Emy voor de begeleiding/aanwijzingen van de atleten.

Zaterdagochtend begon de met 10 x 40 meter. Tien atleten van de leeftijdsgroep mini, C en B pupil pendelen tussen elkaar op deze afstand. De jongste Spartanen deden het super, Ton, Thijs, Jonah, David, Pablo, Manish, Daniel, Sietze, Lianne en Luther werden uiteindelijk 3e!

De A pupillen deden nog een schepje bovenop  om bij de 10 x 60 meter. Gabriel, Matthijs, Alysee, Jonathan, Nora, Quinten, Jaja, Blom, Lucas en Lars mogen zich dit jaar de beste van Nederland noemen . Overigens wel met een zelfde tijd als Ilion, zodat het podium met twintig atleten werd bezet! Klasse!

De dag werd vervolgens gevuld door verschillende estafette wedstrijden en dus het was voor de ouders een ware happening om ook de A en B junioren en volwassenen te zien “strijden”.

De JPC, met Manish, David, Pablo en Thijs, werden 6e waarbij de onderlinge verschillen tussen de nummer twee en zes gering waren.

De JPB met, Ton, Jonah, Sietze en Daniel, werden 13e in hun categorie.

De JPA, zoals het de laatste jaren betaamd, werden met 33.95 1ste ! Lars, Matthijs, Quinten en Gabriel konden in navolging de hoogste podiumplek bestijgen.

De meisjes Blom, Jaja, Nora en Alysee werden bij de MPA meiden 15e .

De dag werd afgesloten met de speciale estafettes en was Sparta was met drie teams goed vertegenwoordigd. Van de 38 teams eindigde Sparta op de 16e, 7e en 3e plaats. Heel mooi dus.

Onze Spartaantjes hebben daarmee vier podiumplaatsen en 28 medailles behaald.

Wat wel opvalt, is dat het met name een jongens gebeuren is. Meiden doe er wat aan!

Dag 2

Zondag,  eisten onze jongens wederom de aandacht op.  De Sparta afvaardiging bij de C en D junioren bestond wel uit meisjes (dames?) en jongens . Alle prijzen gingen echter naar de jongens!

Brett, Robin, Pim en Sebastiaan hebben zowel op de Zweedse (2.23.19), de 4 x 600 (7.02.19)  en de 4 x 80 (41.19) als D jongens het hoogste podiumplaats bereikt. In een woord Super! Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden lag tijdens elke race de wedstrijd open en maakten de jongens het zelf super spannend. Maar op de een of andere manier wisten ze toch de overwinning te pakken. Zeker de 600 en 80 meter waren voor de ouders en toeschouwers zenuwslopend.

De meiden D trapten de wedstrijd af met de Zweedse Estafette.  Nanah, Grace-Ann, Romy en Marillya wisten een mooie zevende plek te bemachtigen met 2.40.87. De 600 meter was iets zwaarder en daar liep July ipv Marillya. Hun tijd was 8.06.26 en goed voor een 16e plek. De afsluiting was de sprint estafette. De 4 x 60 werd in 32.90 seconde en een keurige 8ste plek, maar wel boven hun tijdsbeste. 

Jody, Selina, Melanie en Sanne waren naar Amstelveen gekomen voor de Zweedse Estafette en de 4 x 80 meter. Vader Richard is zelfs twee keer naar Amstelveen gereden (nieuw PR), maar dat schijnt met vergeten spikes te maken te hebben. Op voorhand wisten ze al dat ze het moesten hebben van super wissels. Helaas, lukte dit niet helemaal bij de Zweeds estafette en werden ze gediskwalificeerd. De snelheid van de andere teams bij de sprint was zo hoog, dat een hogere plek dan de 20ste met 46.97 seconden er niet in zat. Gelukkig was de teamspirit van zowel de atleten als de ouders hoog en maakten zij een super en geslaagde dag van.

Last but not least, de jongens C. Het team Jay Jay, Bryan, Rowan en Luc waren met hoge verwachtingen gekomen en de wedstrijddruk was dan ook enorm. Die druk zorgde voor een tweede plek bij de Zweedse Estafette in 2.08.76 en qua tijd vlak achter nummer 1. De 4 x 800 was zwaar, mede door de constant forse wind . Een tijd van 9.06.11 is gewoon super. Net (wederom) vlak achter nummer twee nu. En ja hoor met de story of the day, ook de sprint, de 4 x 100 werd met een miniem verschil verloren (2/10 seconde) achter nummer 1 met 46.92. Het leverde een derde tijd op. Hoe dan ook, deze jongens hebben gestreden en hun plek op het podium dik en dik verdiend. Super!!!.

De jeugd van Sparta heeft wederom hun visite kaartje afgegeven bij een Nationaal toernooi.

Vijf eerste plaatsen, eenmaal een tweede en vier derde plaatsen is geweldig.

En 52 medailles legt dan ook nog eens “gewicht” in de schaal.

Volgens mij zijn er dit weekend in Amstelveen geen clubrecords gesneuveld. De jongens D hebben wel het jaar oude clubrecord al eerder tijdens de competitie aangescherpt

Helaas ontbraken de B-A junioren en senioren om uiteenlopende reden inclusief toezeggingen van andere ouders.