AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Finale DC competitie / Verslag

Verslag van de Finale DC competitie

Verslagen van de Finale DC competitie op 14 september 2013 in ?

D jongens zijn 2e geworden bij de landelijke CD Finale!

Brett Duff, Martijn Geerts, Norberto Texeira, Pim de Wilde, Robin Spoor, Sebastiaan Verhoeven, Thijs Meershoek, Thijs van Daal en Tommy Kluck  hebben hun inspanningen beloond zien worden met een 2e plek. Gefeliciteerd!

14 September 2013 was de grote dag waarin de twee teams van AV Sparta, de jongens C en D,  konden laten zien waar ze landelijk stonden in de CD Finale.

De dag begon met een defilé waarin de teams zich presenteerden en nadat alle teams zich voor op de 100 meter baan hadden opgesteld werd het Wilhelmus gespeeld, zoals een officiële nationale wedstrijd betaamd. Vervolgens werd er een minuut stilte gehouden voor een jongen die kort geleden tragisch is overleden en waarvan zijn team die dag toch deelnam aan de finale-wedstrijd. Vreugde en verdriet liggen dan dichtbij elkaar.  

Vervolgens werd de wedstrijd gestart met de gebruikelijke estafettes. De D jongens waren super snel, en met een tijd van 40.43 komen ze hoog op de allertijden lijst! De C jongens hadden ondanks een minder goede wissel ook een super tijd, zodat dit nog wat beloofde tijdens het Nederlands Estafette kampioenschap, welk het laatste weekend  van september wordt gehouden in Amstelveen.

Bij de D jongens was het al snel duidelijk dat een tweede plek het hoogst haalbare was, daar de thuisploeg de thuisvoordeel en bredere basis had. De afstand met de andere Haagse vereniging Haag Atletiek – die derde werd – was voldoende om een geruststellende uitslag af te wachten. Bij de C jongens verliep het deze keer "anders".

 C jongens zijn netjes 4e  geworden.

Tot het laatste moment was het bij de jongens C een interesante en spannende strijd om de derde plek. Het verschil met de nummer 3 was voor de Sparta jongens maar 25 punten (bij een totaal van 8174!), terwijl de nummer zes maar 24 punten minder had dan nummer 4.

Kortom,  Brendan, Brian, Issam, Jay Jay, Jochem, Luc, Rick, Bryan, Rowan jullie hebben een super prestatie neergezet. Jullie zijn gewoon het 4e team van Nederland.

Inmiddels zijn de uitslagen gepubliceerd,  die samen met de foto's de finale compleet maken.

Uiteraard dank aan trainer Denny, die naast aanwijzingen ook het jury werk op zich heeft genomen, ploegleiders Jurjen Pronk en Marcel Spoor, Arjan, Remco, Maurice, en Joren voor hun aanmoedigingen en aanwijzingen.   De ouders en andere familieleden, die al dan niet verregend de Sparta atleten hebben aangemoedigd.

Last but not least de families Toet en Hasper en pupillentrainer Remco die een uitstekende barbecue voor de finalisten en ouders hebben verzorgd. Het was een welverdiende en warm thuiskomen in het Zuiderpark!

Tot de volgende serie kampioenschappen!