AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Gouden Spike / Verslag

Maayke op stap met het EYOF estafetteteam

De afgelopen weken heeft Maayke met het estafetteteam van de EYOF een aantal estafettewedstrijden gelopen. Nu is het afwachten voor Maayke of ze ook daadwerkelijk mag meelopen met het estafette team tijdens de EYOF. EYOF staat voor het Europees jeugd Olympisch festival waar atleten van 15 en16 jaar aan deel mogen nemen en is dit jaar in juli in Utrecht.

image1

De afgelopen weken heeft Maayke met het estafetteteam van de EYOF een aantal estafettewedstrijden gelopen. In maart, april en mei waren een aantal trainingsessies op de wissels voor de estafette op Papendal. Met 10 meisjes en 10 jongens werd er getraind. De bondstrainer had vooraf 4 wedstrijden  voor limietwedstrijden gekozen. Deze voerden de groep naar Lisse, Tilburg, Oordegem (Belgie) en Alphen aan de Rijn. De eerste limietpoging was op 11 mei  tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse. Er werd  gelopen met 2 EYOF meisjesploegen, en 1 jongens ploeg. Door  48.05s te lopen is de limiet voor kwalificatie voor de EYOF meteen in de eerste wedstrijd gelopen door een ploeg.  De ploeg waarin Maayke als startloopster liep haalde door een foutieve wissel op het derde wisselpunt de finish niet.

De jongensploeg haalde de limiettijd voor de EYOF niet.

De volgende wedstrijd was op 20 mei in Tilburg tijden de T-Meeting.  Zowel de meisjes als jongens starten met 2 ploegen. Nu als laatste loopster bracht zij het stokje naar een tijd van 47.71s. Sneller dan de eerste keer en weer ruim onder het EYOF limiet. En de wissels waren nog niet eens optimaal. De tweede meisjesploeg haalde ook dit keer de finish niet. Omdat er een mogelijkheid in het programma was om 2 keer een estafette te lopen, liep Maayke deze dag voor een tweede keer als extra oefening. Omdat een aantal atleten van de estafette ook losse onderdelen deden liep er nu maar 1 ploeg. Ook nu kwam Maayke als laatste loopster met het stokje met  een tijd van 48.51s over de finish.  Ook nu weer onder het EYOF limiet. De jongens haalden ook nu weer de EYOF limiet niet door 2 keer fout te wisselen met een team en een te langzame tijd van het andere team.

image2

Dan moest het maar in Oordegem in Belgie gebeuren bij de volgende oefensessie voor de meisjes en voor de jongens de volgende mogelijkheid om de limiet te lopen.  Maayke liep nu als derde loopster in het op papier snelste team. Helaas ging de derde wissel niet goed en werd het team gediskwalificeerd. Maar de jongens doken nu wel onder het EYOF limiet.

En zo konden zowel de jongens als de meisjes naar de Gouden Spike, dit jaar niet in Leiden maar in Alphen aan de Rijn,  in de wetenschap dat de limiet al behaald is.

De laatste oefensessie van het EYOF team was dus tijdens de Gouden  Spike. Er kwamen 2 meisjes en 2 jongens ploegen aan de start.  En nu ging het weer sneller bij de meisjes. De wissels zijn nog niet perfect, maar Maayke liep in de snelste ploeg na 47.23s met het stokje over de finish. Ook het tweede meisjes team haalde de finish in een tijd onder het EYOF limiet. Helaas wilde het bij de jongens weer  niet lukken. Nu wisselden beide ploegen op de het derde wisselpunt niet. Nu is het afwachten voor Maayke of ze ook daadwerkelijk mag meelopen met het estafette team tijdens de EYOF. EYOF staat voor het Europees jeugd Olympisch festival waar atleten van 15 en16 jaar aan deel mogen nemen en is dit jaar in juli in Utrecht.

image3

Omdat Maayke toch aanwezig was bij de Gouden Spike had ze zich ook aangemeld voor de 100m horden bij de dames. Dat betekent dat de horden hoger staan dan voor haar leeftijd het geval is. Pas zaterdagavond kreeg Maayke te horen dat ze zondag mocht debuteren op de hoge horden. En de race ging uitstekend die ze eindigde met een tijd van 14.69s.

En zo eindigde een weekend, die op vrijdagavond begon in Gouda met 2 Pr’s op de 100mhorden 14.08s en 100m 12.37s. En op zaterdag nam ze op de Leyweg de tweede prijs van de sporthels van de Leyweg verkiezing in ontvangst.