AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / 2e DC competitie / Verslag van de 2e DC competitie

Verslag van de 2e DC competitie

Verslag van de 2e DC competitie op 25 mei 2013 in Lisse

Afgelopen zaterdag is het super gegaan!
 
De weergoden waren ons enigszins gunstig door een flets zonnetje te laten schijnen en we hielden het ook nog droog, zodat er mooie prestaties konden worden neergezet. 
 
De estafette werd weer sneller gelopen door Romy, Nanah, Maillya en Grace Ann. Julie pakte de discus op.  Meer dan een 11.04 meter zat er niet in. Vervolgens kwamen de horden. Romy tikte helaas een horde aan, zodat ze uit balans werd gebracht, uiteindelijk zette ze nog een nette tijd van 11.80 neer. Nanah pakte de eerste hordes als eerste maar moest helaas op het laatst het meisje van Leiden Atletiek voorgaan. Een supertijd van 9.96 is echter zeker om trots op te zijn. Het clubrecord is inzicht! Romy kon gelijk aan de bak met hoog, een evenaring van haar PR met 1.35 is - zeker nu ze niet lekker was - een heel mooi resultaat. Klasse! Marillya en Luna gingen aan de bak bij kogel. Maryllya stootte voor het eerst over de tien meter. 10.22 leverde een tweede plek op! Luna deed het iets bescheidener. Helaas kon zij haar PR van 5.46 niet overtreffen. De kogel bleef op 5.18 meter liggen. Bij de 1000 meter waren drie toppers aanwezig. Julie verbeterde haar PR met een tijd van 3.52.63. Jo Anne liep haar eerste offiele 1000 meter in 4.42.21 en Luna liep iets langszamer dan de vorige keer in 4.32.31. 
Speer werpen nam Marillya voor haar rekening. Ook hier overtrof zij zich door de speer 18.91 te werken. Een PR met vijf meter! 
Vervolgens startte het koningsnummer de 60 meter sprint. Hier hadden we vier deelnemers. De eerste keer voor Julie, ze liep gelijk een nette tijd met 10.40 seconde op gewone sportschoenen, Jo Anne volgde in dezelfde serie met 11.49. Helaas werd de laatste en snelste serie uit elkaar gehaald, zodat voor de "verandering" Nanah en Grace-Ann weer tegen elkaar liepen, samen met een meisje van de Spartaan. Nanah liep hier weer super door een tijd van 8.59 af te tikken en een mooie PR. Grace-Ann liep eveneens met "gewone" sportschoenen een nette 8.81. Uiteraard zal de volgende keer de checklist van wat echt mee moet bij de familie Pronk uit de kast gehaald worden (grrr). Inmiddels was verspringen begonnen als laatste nummer van de meiden. Luna en Jo Anne waren al begonnen. Grace-Ann kon nog net als laaste (in verband met de uitlopen sprintseries) aanhaken. Een 4.31 meter is goed voor een 2e plek. Luna sprong 2.43 wat haar de eerste keer is en Jo Anne had een dikke pr met 2.62.
 
De teamscore is 5366 geworden wat 324 punten meer is dan vorige keer. Klasse dus! Inmiddels zijn al veel landelijke uitslagen bekend. Ik verwacht dat we zeker naar boven zullen opschuiven, maar of dit genoeg is om in de finale te komen betwijfel ik. Op 22 juni is de laatste wedstrijd in Leiden. We zullen daar met elkaar alles uit de kast halen! 
 
In de tussentijd is er nog op vrijdag 7 juni een instuif bij AV Sparta Voorburg. Schrijf je als je dat nog niet hebt gedaan in of via de lijst in de kantine (Zuiderpark) of via de website van AV Sparta. Zodra ik de uitnodigingen heb ontvangen voor de volgende wedstrijd kom ik bij jullie weer in de lucht. Luisa is dan weer van de partij en helaas kan Jo Anne er dan niet bij zijn. Ik zal dan ook kijken (gezien de uitslagen) hoe we het team het beste kunnen opstellen.