AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Pinkstermeerkamp / Verslag

Sparta pakt 3x goud en 1 x brons in Amstelveen

Spartanen zorgen voor spannende afsluiting van de Pinkstermeerkamp 2013

Tijdens de Pinstermeerkamp hebben Robin Spoor, Bryan Pronk en Jay Jay Fung-Loy voor een spannende apotheose gezord tijdens de afsluitende 1000 mtr op dag 2.

Bij de JD2 was het puntenverschil slechts 85 punten en Robin Spoor moest dit verschil overbruggen in de afsluitende 1000 mtr voor een gouden plek. In een spannende race liet Robin  geen twijvel over zijn bedoeling bestaan en ging hij strijdend “ten onder” van start tot finish. Het wachten was echter nog nerveuser. Zijn gouden plek was dan ook dik en dik verdient.

Bij de JC1 deden Bryan en Jay Jay er nog een schepje bovenop Robins 1000 mtr stunt door met verve vanaf de start afstand te nemen van de concurentie. Zij klokten dan ook plaats 1 en 2 op de finish. Een mooi terugblik van Jay Jay met 3 nieuwe PR’s op  100 mtr horden, ver en 1000 mtr.  Ook Bryan pakte goud bij de JC1.

Bij de meisjes MD1 wisten Nanah Fung-Loy en Grace-Ann Pronk goud, respectievelijk brons te veroveren onder de slechte weersomstandigheden. Ook hier werden de kaarten aan het eind geschudt. Grace-Ann wist zich vanaf een vierde plek op dag 1 terug te vechten tot een mooie bronzen plaats. Nanah wist, ondanks wat middelmatige series, toch nog twee PR’s te bemachtigen met speerwerpen en 600 mtr.

Al met al een schitterend resultaat  met drie keer goud en 1x brons tijdens de Pinkster Meerkamp 2013. Proficiat!!