AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Koningsspelen / Verslag

Hordensprint populair tijdens Koningsspelen

Verslag

Donderdag 25 en vrijdag 26 april werden in Voorburg de Koningsspelen gehouden. Georganiseerd door de Gemeente met de traditionele onderdelen lijnbal, slagbal en estafette. 

Daarnaast konden de basisschoolleerlingen deelnemen aan diverse sporten die werden aangeboden door de combinatiefunctionarissen. Cricket, honkbal, voetbal en hockey kon worden geoefend, maar de grootste trekker was toch atletiek!

De vier startblokken en acht horden op het grasveld hadden een grote aantrekkingskracht. Na een korte instructie hoe uit het startblok te vertrekken, kon ik achter elkaar kinderen wegstarten. Bij de finish werd door een HALO student de snelste tijd per school bijgehouden.

Donderdag was het prachtig weer en ondanks de regen op vrijdag bleven de leerlingen komen voor het onderlinge wedstrijdje uit de startblokken. Vooral de St. Maartens, Casimir en Essesteijn leerlingen konden geen genoeg krijgen van de races tegen elkaar en om de snelste tijd te verbeteren. Fantastisch om te zien en heb gelijk een aantal snelle leerlingen gevraagd om eens bij ons op de vereniging te komen sprinten!