AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Rokkeveense Dekkerloop / Verslag

Verslag van de Rokkeveense Dekkerloop

Verslag van de Rokkeveense Dekkerloop op 20 januari 2013 in Zoetermeer

Beste mede-spartanen,

Gisteren gingen wij weer met een delegatie van team Mulay richting de Dekkersloop te Zoetermeer. Marlon, Tarik, Desiree, Ran, Rohan, Matthias en ik waren dit keer van de partij om sparta te vertegenwoordigen.

De winterse weersomstandigheden zouden de moeilijkheidsgraad enorm verhogen hetgeen we al merkten tijdens het inlopen. De wind sneed als het waren door alle thermokleding heen en we zagen er allen wel tegen op.

Teamgenoot Andy heeft de afgelopen maanden enorm doorgewerkt om voor deze loop goede sponsoren te vinden, allerlei vergunningen te regelen en om alle vrijwilligers bij elkaar te trommelen. Onder deze vrijwilligers was ditmaal wederom Chris Zaal die een hele reeks cursussen moest volgen om als verkeersleider te mogen functioneren voor maar een dag.

Tevens was er met warchild een mooi goed doel waarbij elke ingeschreven loper een euro doneerde  en racetimer was erbij om de tijd te registreren middels de chip die aan het startnummer bevestigd zat.

Als eerste zou Rohan het spits afbijten bij de jeugdloop en Andy verzorgde hoogst persoonlijk de warming up binnen in de enorme sporthal.  Er waren behoorlijk wat kinderen die meededen en na het eveneens door Andy uitgevoerde startschot ging Rohan meteen al goed weg om niet veel later weer als eerste te finishen. De ijswind had hem al behoorlijk te pakken genomen en na de finish rende hij direct naar binnen om warmer te worden. Hij ontving een geweldige mooie beker en een geldprijs voor dit alles.

En ja nu was de toon gezet en waren wij aan de beurt om ons zover mogelijk warm te lopen.

Na de les geleerd van de vorige week toen ik tijdens de zwarte marathon te weinig  ondergoed aan had was ik nu beter aangekleed. Om 10:15 uur schoot Andy ons weg en er was direct al een duidelijke afspliting van ongeveer een man of zes waarvan de nummers 1 en 2 voor mij iets te hard van start gingen. Ik haalde de nummer 3 na anderhalf kilometer eventjes in en ik had een loper bij me die voor even mijn schaduw  was maar op een gegeven moment verhoogde deze het tempo zo dat ik hem moest laten gaan. Van achter passeerde ons beide nog een sterke loper en ja daar was een keerpunt om een pilon heen midden op het fietspad. Nu zagen we alle achterblijvers links van het fietspad tegemoed komen en we voelden nu ook duidelijk de ijzige wind in het gezicht snijden. leuk was het om Marlon, Desiree, Tarik, Ran en Matthias in die volgorde te zien passeren en zij zagen mij ploeteren door die wind die zij pas na het keerpunt zouden voelen. Al die aanmoedigingen van de achterblijvers zijn ook enorm leuk en daar was wederom Chris die me zei dat ik 5e liep. Helaas zakte ik dusdanig terug dat ik waarschijnlijk geen 3e of 4e kon worden en ik werd zelfs nog ingehaald door nog een loper die ik wel dichtbij kon volgen. Met nog drie bochten te gaan zette ik echter een flinke sprint in die de man voor mij niet had verwacht en hij kon m zeker ook niet beantwoorden. Mijn 5e plaats was veilig gesteld met een tijd van 38:14 minuten en ik gaf de nummer 6 een hand en kon haast niet praten door het bevroren gezicht.

Bij de 35+ was ik 2e geworden en Marlon mooi 3e en Desiree werd met gemak 1e bij de 45+.

Er waren heel veel leeftijdscategorien maar niet veel kwamen helaas door onwetenheid hun prijs afhalen en dit zou misschien nog duidelijker op de site moeten komen te staan. Tijdens de uitreiking begon de voorspelde sneeuwbui en dus hebben we toch nog geluk gehad met het weer .

Mijn complimenten Andy voor de organisatie en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.

Dat was wederom een goede oogst van 4 prijzen namens team Mulay.

En wij zien onze (zeker door de Marokaanse zon ) warme trainer graag gauw weer terug om al deze prijzen mee te delen.

Grtjs Master Mattijs van team Mulay,

( ps. ook nog felicitaties voor Arjen( pr van 1:16:59 bij de halve van Maassluis) en een tweede plaats van Ralph  ( tijdens een trimloop in het Vondelpark)