AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Egmond Halve Marathon / Verslag

Verslag van de Egmond Halve Marathon

Verslag van de Egmond Halve Marathon op 13 januari 2013 in Egmond

Vandaag was het weer een mooie dag voor de halve marathon van Egmond; het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Spartanen ga maar gauw!

Met Lion in zijn nieuwe elektrische bolide vertrokken we vol goede moed richting Egmond.
Na de stekker van de auto in het stopcontact te hebben gestopt, werden we netjes door de bus voor de warme sporthal afgezet, waar “kleintje pils” de sfeer maakte.
Samen met onze andere spartaanse hardloopvrienden liepen we in een rustig (gugstig, in het portugees ) dribbeltempo naar de start, waar de dames, waaronder Karin ,Sandra en ondergetekende een kleine voorsprong kregen op de heren van een minuut of 9.
Aan de spartaheren dus de zware taak om in de achtervolging te gaan en ons net voor de finish te pakken. (is ze wat mij betreft lekker niet gelukt)
De dames mochten proberen zo lang mogelijk in het spoor van de geinviteerde keniaanse en ethiopische loopsters te blijven. Dat was niet heel lang, kan ik je zeggen.

Zoals al eerder vermeld, het weer was top! Ook het strand was, op enkele stukken na, goed te belopen. Tussen het vele publiek was ook onze trouwe Egmondfotograaf Paulus te bespeuren, die daarna weer snel de oversteek moest maken richting duinen, want het ging best hard.
Zelf had ik in Egmond nog nooit onder de 1.41 gelopen, dus dat was het streven. Dat het zo hard zou gaan, had ik vantevoren niet gedacht. Ik liep zelfs op een schema van onder mijn pr. Dat had ik eigenlijk voor de cpc willen bewaren, maar ja, als ik dan toch bezig was, dan maar doorlopen. Tot een km of 17/18 bleef het lekker gaan, daarna werd het toch wel zwaar en een lichte kramp in mijn kuit kwam om het hoekje kijken. Om een ander hoekje lag de schrik van Egmond, de bloedweg! Die ging wonder boven wonder redelijk goed. Daarna nog een klein klimmetje naar de boulevard, en eindelijk……………de finish!
Met een tijd van 1.34.42 zit ik nu met heel veel pijn in mijn benen op de bank trots te zijn en zie nu hoe Ireen Wust europees kampioen wordt.

Simone