AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2013 / Egmond Halve Marathon / Verslag

Verslag van de Egmond Halve Marathon

Verslag van de Egmond Halve Marathon op 13 januari 2013 in Egmond

Hallo Spartanen

Was het weer eens tijd om een verslagje te schrijven..dus bij deze.

Ik had me voorgenomen op toch weer eens in Egmond aan Zee te lopen.Dus me ingeschrevenen voor de 21 km!!

Ik hoorde dan Sandra en Hans ook in Egmond gingen lopen en ik kon dus meerijden,bedankt daar voor:-)

Op zondag 13 januari was het zo ver,ik had met Hans afgesproken om 9.15.Dus ik moest er lekker vroeg uit.Ik merkte al dat het een koude zondag ging worden...dus een thermo shirt aan en een driekwart tight met daar over een korte broek..Ik heb het niet zo op lange tights ,bij wedstrijden...maar dat te zijde.

Om half 10 vertrokken we richting Egmond... na dat Hans eerst het ijs van zijn autoruiten had geschrapt. Dat kan wat worden in Egmond, koud met een zonnetje.

Aan gekomen in Egmond moesten we met een pendelbus verder,naar de locatie,Egmond aan Zee... is een dorp,al het verkeerd wat van buiten Egmond kwam, werd tegen gehouden om opstoppingen te voorkomen,daarom werden dus bussen in gezet.

Aan gekomen .... moesten we ons tassen kwijt ,ik koos voor de lokalen voetbalclub,Ik kon me daar ook gelijk warm lopen en na afloop douche.Hans en Sandra, koos voor de sporthal.

Ik was er klaar voor...dus rond 12:00 liep ik naar de start en ik mocht in vak B staan dus ik stond lekker voor aan.

Het vak was ook nog bijna helemaal leeg;-)

Ik wist dat er een aantal Spartanen de 21 km van Egmond gingen lopen,Simone,die de laatste tijd heel erg sterk loop!!Karin,Lion,José...Ralph die de eerst keer in Egmond liep... en natuurlijk Sandra en Hans.

In het startvak kwam ik nog twee voor mij, nieuwe gezicht tegen in natuurlijk in het Sparta tenue,Jamal en Arnold. Jamal had ik al een paar keer gezien bij wedstrijden,Arnold had ik nog niet zo vaak gezien...afijn we wenste elkaar succes en gingen ons richten op de wedstrijd.De topatleten dames mochten 9 min eerde starten voor de topatleten heren,nieuw was dit jaar ook dat de wedstrijd dames achter de snellen dames mochten starten,dus Sandra,Simone en Karin stonden voor mij in het vak;-)

De heren mocht rond half 1 starten...zo kon de vrouwen hun eigen wedstrijd lopen..Startschot klonkt en weg was ik,we moesten eerst ruim 3 km door het dorp lopen voor we het strand op gingen,dat vindt ik altijd het vervelende stuk van het parkoers...veel bochten en mensen in halen..Op het strand aan gekomen versnelden ik richt de heg van toeschouwers,om mijn idealen lijn te vinden.Het strand zag er strak en goed uit..halve weg kwam Lion me voorbij,ik kon hem nog een tijdje gevolgen,maar kon in de duinen,niet meer met hem mee.Ik had nog last van me maag.....waar ik al een tijdje last van heb.Dus ik liet hem gaan.

Ik kwam ook nog Paul Nijman tegen op het strand,die weer mooie foto,s geschoten heb in Egmond en van de atleten...Zijn weer mooie foto,s Paulus:-)

Op de 10,5 km kwam ik door op 43 min en had al zo van dat gaat geen snellen tijd worden..en ik had zo van dan maar gewoon uitlopen.De heuvels waren wel een goeie training voor de bergmarathon die ik ga lopen dit jaar in Frankrijk..Op de 15 km kwam ik door 1:03 ..dus dat zat nog redelijk goed...Bij de drank posten heb ik alleen maar water aan gepakt,was bang dat ik nog meer last zal krijgen van me maag door die koolhydraten in die sportdrankjes, en weer verder maar .....Nou daar was de Bloedberg in zicht,dat is een vals plat die nog krijg als je naar de finish toe loop. Ik wist dat die er aan zat te komen dus liep lekker op een rustig tempo naar boven...nog 500 m,`200 m,150 m daar was de finish...die liep ook iets naar boven.In 1:30:51 kwam ik binnen ....ik was niet echt tevreden met deze tijd, maar ik was bij dat ik hem uitgelopen heb..Afijn,alle Sparta atleten die Egmond gelopen hebben..Gefeliciteerd met jullie mooie tijd:-)En vooral Simone met je mooie PR!!!

Zie de uitslag op de Sparta site..Volgende wedstrijd Rokkeveense Dekkerloop 10 km in Zoetermeer

P.s. Mattijs en Arjen hebben de estafette strandmarathon lopen en gewonnen en het parkoers record verbeterd!!!

Gefeliciteerd.....
Grt Marlon van team Mulay