AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Light in the Night Kidsrun / Verslag van de Light in the Night Kidsrun

Hidde Dungelmann en Eline van Ruijven winnen Light in the Night Kidsrun

Bijna 250 kinderen startten op vrijdag 14 december na het startschot van wethouder Mijdam de zesde Light in the Night Kidsrun. Ze hebben allemaal een knipperende kerstmuts op, net als de vele vrijwilligers. Het sfeervolle evenement van 2,4 km start en eindigt op de atletiekbaan van AV Sparta afdeling Voorburg.
Hidde Dungelmann van de St. Maartensschool uit Voorburg komt met een ruime voorsprong in 9.39 als eerste over de finish. Eline van Ruijven van de Maerten van den Veldeschool uit Stompwijk komt 6 seconden later als eerste meisje binnen.

DSC03435

‘Ik wist wel dat ik hard kon rennen,’ zegt Eline, die vijf keer per week zwemt. ‘Maar ik had niet verwacht dat ik eerste zou worden.’ Ze is als zwemster gewend om op het podium te staan en heeft met die sport al zo’n zestig prijzen in de wacht gesleept. Het afgelopen jaar werd ze vierde van Nederland bij de junioren. ‘Ik houd van snelheid maken bij zwemmen en hardlopen. Met deze wedstrijd deed ik voor het eerst mee. Het is leuk om te winnen op een echte atletiekbaan.’ Hidde Dungelmann, de allersnelste, nam zich vorig jaar al voor om eerste te worden. ‘Toen was ik achtste. Ik loop af en toe hard voor de lol, maar zit niet op hardlopen of zo. Wel op hockey en tennis.’ Hidde leende voor deze gelegenheid de hardloopschoenen van zijn moeder.

Bij de meisjes eindigen Floor Scholten ter Horst (Essesteijn Voorburg) in 11.01 en Sanne van Ruijven (Maerten van den Veldeschool uit Stompwijk) in 11.46 op de tweede en derde plek. Bij de jongens wordt Paulus Wagenaar (Pius X Voorburg) tweede in 9.44 en Pim de Wilde (De Walvis, Den Haag Leidschenveen) derde in 9.46. Pim was vorig jaar ook derde en doet al een paar jaar met deze wedstrijd mee. Hij zit op AV Sparta en is opgelucht dat hij het podium weer heeft gehaald. ‘Hardlopen is een gezellige sport. Je bent bij wedstrijden elkaars concurrent, maar iedereen is gewoon aardig tegen elkaar. Het fijne van hardlopen is dat ik mijn gedachten achter mij kan laten.’ De winnaars worden gefeliciteerd door wethouder Mijdam die zelf ook drie keer per week hardloopt en na haar startschot moeiteloos de eerste ronde heeft mee gerend.

Een cordon van kerstmannen en –vrouwen helpen de allerkleinste kinderen als laatste over de streep. Voor Fallon de Vin en Anouk van Veen behoort deze klus tot hun maatschappelijke stage. Na een slopende nacht hadden we er met het slechte weer niet zo’n zin in, bekent Fallon. ‘Maar als ik dan zo’n klein kind naar de finish draag, is dat toch heel leuk. Het laatste stukje wilde hij zelf lopen. Schitterend toch.’ 

De Light in the Night Kidsrun is een initiatief van de Gemeente Leidschendam-Voorburg en wordt uitgevoerd door Atletiekvereniging Sparta afdeling Voorburg en Reactief. Bijna 360 kinderen van 30 verschillende basisscholen uit Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en Den Haag schreven zich in. Glühwein, warme chocolademelk, vuurkorven, Kerstmannen en een swingende warming up maken het jaarlijkse loopevenement sfeervol. Van de keiharde regen voor de wedstrijd hebben de kinderen geen last. ‘Het miezert een beetje. De sfeer is gezellig en met hardlopen kun je je lekker uitleven,’ luidt hun commentaar.