AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Diepe Hel Holterbergloop / Verslag

Verslag van de Diepe Hel Holterbergloop

Verslag van de Diepe Hel Holterbergloop op 27 oktober 2012 in Nijverdal

De Diepe Hel van Holterberg
 
Op Zaterdag had Mulay een mooie verassing voor ons in petto een mooi een loop in Nijverdal . toen ik de naam hoorde de Diepe Hel van Holterberg ging ik gelijk op de site kijken . een zware loop in Overijsel met een hoogte verschil van 100 meter berg op en dan weer af en dat 16 km lang want we waren met 8 man van Sparta en hadden ons allemaal ingeschreven voor de 10 Engelse Mijl We waren daarna naar toe vertrokken om weer voor onze club een paar mooie prestaties neer te zetten en te kijken als we wat prijzen in de wacht konden slepen . Vanaf het Zuiderpark zijn Antje Lian Mulay Stan en Arjen vertrokken en Jia-lian Yin Andy en ik zijn van Hollands Spoor vertrokken een lange reis van bijna 200 km onderweg nog even gestopt voor een bakje koffie en daarna weer vertrokken . Kwart voor 1 kwamen we er aan ., eerst even de startnummers opgehaald en daarna gezellig nog even gezeten lekker proberen te ontspannen . De kleedruimte s waren dit keer in een parkeergarage onder de grond wat deze keer erg goed uit kwam omdat we na het omkleden ons gelijk konden warm lopen lekker overdekt en een beetje warm want de temperaturen buiten waren inmiddels flink gedaald .

Vlak voor de start liepen de meeste van ons naar voren om in het vak met de wedstrijdlopers te gaan staan . Als ik zo om me heen keken zag ik dat het een sterk deelnemers veld was . Om half 3 was het startschot het begon gelijk met een klim van 3 km  waar op ongeveer 1km naar de start Mulay klaar stond om iedereen aan te moedigen en eventueel nog dingen door te geven .Daarna weer 2km naar beneden en zo ging het eigelijk het hele parcours weer verder het mooie van deze loop was dat je op de zelfde weg weer terug kwam zo kon je het verloop van de wedstrijd heel mooi volgen . Als eerste zag ik Stan weer op de terugweg die weer verschrikkelijk sterk liep en met een doorkomst van 26 minuten op de 5 mijl gewoon vlak achter de koplopers liep nog even aangemoedigd daarna zag ik Arjen en Andy nog vlak bij elkaar bij het keerpunt van de 5 mijl merkte ik ook dat Jia-Lian Yin ook nog vlak achter me liep en weer heel goed in vorm begint te komen . even later zag ik Lian en Antje elkaar nog even gedag gezegd en iedereen ging weer met de barre tocht verder . Ik was iets te enthiousiast vertrokken want de terugweg leek veel zwaarder dan de heenweg maar elke heuvel die je oploopt ga je ook weer naar beneden . Zo n 3 km voor de finish heeft Mulay weer een km meegelopen nog bedankt en daarna heeft hij ook de rest van zijn Team aangemoedigd . de laatste km nog even aangezet en op de klok stond 1.07.58 mijn eerste 10 Engelse Mijl en 6 dagen naar de Marathon ik mag niet klagen . Bij de Finish nog even op Jia-Lian gewacht die zat vlak achter me en liep een mooie tijd 1.09 een 8e plek overal super . Daarna nog even aan de andere jongens gevraagd wat ze gedaan hadden

Stan heeft ook een topprestatie geleverd 3e plaats in 53.22 . Arjen werd 15e 59.22 Andy 30e 1.02.46 nog steeds niet helemaal hersteld van een lichte voet blessure Jia-Lian heeft ook super gelopen ik wou naar de finish nog even wachten op Lian en Anje maar in mijn korte broek en hemd met de kou besloot ik om toch maar terug te lopen naar de parkeergarage om me eerst even aan te kleden . Daarnazijn we naar de start terug gelopen voor de prijuitreiking waar we Lian en Antje ook weer tegen kwamen ze waren ook tevreden met hun tijd 1.24 en 1.25 op dit parcours een mooie prestatie. Mulay was ook tevreden met een heer Stan en een dame Jia-Lian Yin op het podium even de bloemen en envelop in ontvangst genomen en wat groepsfoto s gemaakt en weer terug gegaan naar Den Haag onderling was het erg gezellig en iedereen heeft zijn steentje bij gedragen om er een leuke dag van te maken Mulay Antje Lian Jia-Lian Andy Stan en Arjen Bedankt en volgende wedstrijd gaan we er weer tegen aan om voor Sparta en Mulay en onszelf een mooie prestatie neer tezetten en goed dat iedereen weer in de clubkleuren liep . zag er mooi uit met inlopen .

Mulay Bedankt en als je weer zo n verassingsloop organiseert ik ben weer van de partij Chris