AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Rijk Zwaan Loop / Verslag

Verslag van de Rijk Zwaan Loop

Verslag van de Rijk Zwaan Loop op 29 september 2012 in 's Gravenzande

Afgelopen zaterdagmiddag was er dan alweer de laatste loop uit het Westlandse E-kwadraatcircuit, de Rijkszwaanloop te 's Gravenzande die zou bestaan uit een aantal loopjes voor de kinderen, de 5km en 10 Engelse mijl.

In mijn auto zaten Balcha(10 EM), Stan(10 EM), Jia-Lian(5 km) en Andy(5km) en we hadden er allen enorm zin in met dit mooie weer. Het was even zoeken naar de juiste locatie maar na wat vragen kwamen we dan bij de sportzaal alwaar we Arjen al zagen warmlopen.

Arjen(10 EM), Rohan(1km), Chris(5km), Mulay waren dus al gearriveerd met Ran zijn busje en Marlon(5km) was met de fiets gekomen omdat de auto's helaas al vol waren.

Na het inschrijven en opspelden van de startnummers konden Jia-lian en ik nog net Rohan aanmoedigen die uiteindelijk mooi 4e werd bij de 1 kmwedstrijd. Vader Ran en wij waren natuurlijk weer heel trots op onze getalenteerde (meneer)Rohan.

Ongeveer een half uur later zou de 10 Engelse mijl dan starten en weer 10 minuten daarna de 5km en we liepen ons goed warm voor de sportzaal waar je kon zien dat het een behoorlijk druk deelnemersveld was met vele bekende gezichten.

Misschien zat er nog wel een persoonlijk record in vandaag en ik wurmde me voorin naast Balcha en een mooi meisje in zwarte jurk zwaaide wat onhandig met het in haar handen gedrukte startpistool alvorens ze de trekker overhaalde. De gespannen menigte sprong uit de startposities en ik hield me enigszins in om me aan te sluiten bij een groep die een redelijk tempo voerde door de lange winkelstraat van 's Gravenzande. Mulay schreeuwde me nog na om bij dit groepje te blijven en dit advies nam ik voorlopig aan, maar een gegeven moment begon ik weg te lopen richting eerste vrouw Renata Haring die op dat moment niet ver achter een groep liep met mij nog twee bekende lopers van Rotterdam atletiek (genaamd Amriet en Gerard). Ik kon me bij deze veteranengroep aansluiten en tot mijn verbazing kon ik teamgenoot Arjen (met op dat moment nog een behoorlijke afstand) voor deze groep zien lopen.

Eenmaal plaatste ik een flinke versnelling waardoor ik even alleen liep maar niet veel later kwamen zij mij weer opslokken en hield ik me gewoon aan hun tempo waardoor het gat tussen Arjen en ons behoorlijk slinkte.

De harde wind en de dijken bij Maasdijk maakten het niet gemakkelijker maar we wisselden elkaar goed kop over kop af en we noteerden een tijd van ongeveer 37:50 bij de 10 km. De lopers in de groep probeerden wel van alles om mij uit het tempo te halen (afsnijden of versnellen) maar tekens klampde ik weer aan en ik voerde zelfs dikwijls het tempo. Bij de 15 km zaten we zelfs op 57:02 en dat zou een pr zijn geweest op die afstand. We liepen langs een kanaal waar we bij een brug afsloegen en uitkwamen bij een lange rechte weg was waar ik in de verte Jia-Lian al aanmoedigend met Arjen mee zag lopen die er op dat moment behoorlijk door heen zat. Ook Mulay kwam ik tegen en hij schreeuwde dat ik nu weg moest gaan en dat deed ik dan ook ( volgens mij net ietsje te vroeg ) want na een scherpe bocht vloog er een oranje shirt langszij en dat was Gerard Droog van Rotterdam atletiek. Mijn teamgenoten (mijn dank is groot) juichten me door de lange straat heen naar de finish waar ik over vloog in een nieuw persoonlijk record van 1:00:50. Yesss.. en na wat uithijgen en felicitaties aan en van Rohan, Stan en Arjen liepen we zelf naar de zijlijn om Rob Barendregt( 1:09:08)van Sparta Voorburg en Balcha (Pr van 1:10:10)goed aan te moedigen.

Wat een geweldige resultaten zijn er weer geboekt die dag zeg. In het totaal waren er maar liefst zeven prijzen voor Sparta die we, na een heerlijk kopje koffie/thee met klein hoorntje ijs, gezamenlijk hebben zien ontvangen.

Bij de 5 km had Vincent Trinthamer een 3e prijs( senioren) in een tijd van 16:45, Andy was op deze afstand onverwachts 2e bij de 35+ klasse met 17:39 en als klap op de vuurpijl had Jia-Lian een mooie eerste prijs bij de vrouwen 35 plus. Marlon(18:49) en Chris(19:28) liepen hier beiden trouwens ook zeer verdienstelijk.

Stan was natuurlijk in het geheel de grote winnaar met een eerste prijs (senioren)bij de dagwedstrijd (10 EM) in een tijd van 53:25 en net geen( op twee punten na) eerste plaats in het totale Lange circuit. Mike Barsaiyan (Olympus) zal het volgend jaar wel moeilijker krijgen met Stanislan gezien de enorme progressie die hij al heeft gemaakt maar een tweede plaats is natuurlijk ook al geweldig goed!!

Arjen behaalde ook nog een mooie tweede plaats bij de dagloop voor senioren in een tijd van 1:00:07 en ten slotte had ook Rob Barendregt (die het zelf totaal niet had verwacht) een tweede prijs behaald bij de 60 + in het gehele circuit. (Jose ook top gelopen trouwens).

Met zijn allen lieten we nog een paar mooie groepsfoto's maken met alle bossen bloemen er op en volgend jaar zijn we er natuurlijk weer bij. Bedankt Mulay voor het enorme enthousiasme en de goede trainingen.
 
Groetjes master Mattijs van team Mulay,