AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Finale DC competitie / Verslag

Sparta D jongens tweede in landelijke DC finale!

15 september 2012

Atletiekvereniging Lycurgus te Krommenie was de gastheer van de finale waarbij ongeveer 480 atleten van 48 teams, verdeeld onder D en C jongens en meisjes, streden om de eer wie zich de beste atletiekploeg van Nederland mag noemen.Sparta was aanwezig met Jay Jay, Bryan, Issam, Robin, Thijs, Tommy, Martijn en Brett.De organisator had een defilé opgezet, zodat alle ploegen zich voor het aanwezige publiek konden presteren. Jammer dat de organisatie een link legt tussen Sparta Rotterdam en AV Sparta uit Den Haag/ Voorburg. Ons naambordje was dus verkeerd. Gelukkig kon dat op een eenvoudige wijze opgelost worden.

De wedstrijd kende haar hoogtepunten en de wat minderen momenten. De estafette werd met invaller Martijn en vervolgens Brett, Jay Jay en Robin (42.75)sneller dan gepland gelopen en ze werden tweede achter PAC Rotterdam. Hoog was voor rekening van Martijn en Thijs. Thijs had een mooie PR met 1.30. Door het chrono diende hij wel ook aanwezig te zijn bij discus.  Het was voor hem dan ook heen en weer rennen. Martijn wist zijn progressie bij hoog te behouden en kwam tot 1.40 hoog. Jay Jay had bij discus nog niet de lekkere swung om heel ver te komen. 25.44 is een mooi resultaat. Thijs heeft 19.64 (pr) gegooid. Horden deden Robin (13.47) en Bryan (12.49). Helaas werd hier het gehoopte resultaat niet gehaald. Uiteraard zal achter gesloten deuren een nadere analyse gemaakt worden waarbij foto’s en verklaringen als stille getuigen aangevoerd zullen worden. Vervolgens was kogel aan de beurt. Bryan en Tommy (6.90) diende de kogel zo ver mogelijk te stoten. Van te voren werd door de omroeper aangegeven dat het verschil tussen Bryan en de anderen te groot was. In centimeters was het 1.55. Bryan bleef steken op 13.14. Ondertussen werd ook de 1000 meter gelopen. Tommy was hier ook bij aanwezig en liep een schitterende PR van 3.29.35.Issam (3.21.17) en Jay Jay(3.14.35) hadden het beiden zwaar en konden de kop van hun serie niet vasthouden. Brett en Robin deden ver. Brett heeft zijn pr verbeterd tot 4.14  en Robin kwam tot 4.44 . Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Thijs en Martijn(24.38) hebben speer gedaan. De laatste worp van Thijs met 33.13  was fantastisch en een vette pr. Vervolgens was er nog de sprint met Tommy (12.65), Brett(11.28) en Bryan. In de laatste serie liep Bryan tegen de top van Nederland. Om als eerste dan te eindigen geeft wel een lekker gevoel. 9.85 seconde officieel is wederom een aanscherping van zijn record.

Na even wachten was het tijd voor de einduitslag. Al voor de wedstrijd was al duidelijk dat PAC als naaste concurrent uit haar hoge hoed een hele goede atleet had getoverd en als team waren zij sterker dan Sparta. Toen de zeven jongens dan ook op de tweede plek mochten gaan staan was de vreugde er niet minder om. 7006 punten is wederom een forse verbetering ten opzicht van de laatste competitiewedstrijd. Een tweede plek is dan ook gezien het sportieve geweld van de grotere clubs een heel mooi resultaat, waar de jongens, hun ouders, de trainer  trots op zijn. Het plaatje op het podium werd om lijst door drie Beach flags, gedragen door broertje en zusjes,  gefinancierd door Nationale-Nederlanden, in het kader van haar project “Wij en de maatschappij”.

Voor de jongens was een speciale sweatshirt gemaakt die ze zeker op de baan zullen showen.Het was een dag van teamspirit en werd dan ook in stijl afgesloten bij de Wok.

Speciale dank aan Denny die als trainer de jongens (wederom) heeft begeleid. Jon heeft de mooie momenten vastgelegd op de gevoelige plaat. 

Als teambegeleider heb ik genoten van de inspanningen van onze jongens en super trots op wat ze met zijn allen bereikt hebben. Het is voor herhaling vatbaar!

Jurjen