AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / 1 van de 4 loop Sparta / Verslag

Verslag van de 1 van de 4 loop Sparta

Verslag van de 1 van de 4 loop Sparta op 2 september 2012 in Den Haag

Afgelopen weekend was weer een druk weekend voor de meeste Sparta atleten met de Zuid hollandse kampioenschappen voor de pupillen. Zondag de D spelen in het Olympisch stadion voor de D Junioren.En voor de wegatleten 1 van de 4 deze keer bij Sparta gehouden en de Vlietloop in Voorschoten. Verleden jaar heb ik niet meegedaan met de 1 van de 4 wedstrijden, ik heb toen meegedaan met het halve marathon circuit in het Westland, maar dit jaar probeer ik alle wedstrijden mee te doen om zo mijn bijdrage te leveren aan het winnen van de beker van het 1 van de 4 klassement. 4 weglopen en 4 crossen. Ik hoop dat zoveel mogelijk Sparta atleten in alle categorien meedoen dit jaar.

Zondag om half 10 afgesproken bij Sparta. 11 uur zou de loop beginnen Mulay was al aanwezig die zat samen met Peter Kriek aan de bar een kopje thee te drinken. Omdat er 2 lopen op het zelfde moment waren en Mulay bij de Vlietloop graag een aanval wilde doen op het parcours records heeft hij zijn groep een beetje opgesplitst. en vertrok Mulay met Jia-Lian Yin,Balcha Stan Jeroen en Arjan om een uur of 10 naar Voorschoten. Hans de Vries heeft het toen overgenomen van hem en ons een mooi schema gegeven voor de warming up. na de warming up van een half uurtje en het verkennen van het parcours ging iedereen zich voorbereiden voor de start het was al wat drukker aan het worden heel veel mensen van Haag Atletiek en van Sparta helaas wat minder van de Road runners en van de Koplopers.

Om 11uur stonden we allemaal klaar en viel het start schot ik had me voorgenomen om de eerste 2 rondes achter Ralph Smits te blijven en daarna mijn versnelling in te zetten maar al in de eerste ronde ben ik van gedachte veranderd omdat ik zag dat een groepje van Haag Atletiek steeds verder uit liep met een paar 45+ ers er in de jongens die ik voor moet proberen te blijven. Ik ben toen maar mee gegaan met de jongens van Haag. Omdat het parcours vrij open is kon ik tijdens de wedstrijd ook mooi zien wat er voor in gebeurde voor Sparta liep Vincent Trinthamer mooi voorin en Mattijs en Andy die de dag ervoor nog een loodzware halve Marathon had gelopen op het strand in 1.27 in Zeeland, onderweg waren Nico en Harry en Ada nog foto s aan het maken en werden we aangemoedigd door andere Spartanen die waren komen kijken. na 2 rondes werd ik een beetje ongeduldig en wou ik nog iets gaan versnellen ik ben toen voor de jongens van Haag ingehaald en probeerde iets te versnellen maar na een halve ronde kwamen ze me weer voorbij. daarna geprobeerd mijn 10 km zo goed mogelijk uit te lopen. Het was mijn 2e 10km pas voor dit jaar dus ik wist niet echt hoe ik mijn race goed in moest delen. Toen ik bij de finish kwam was ik nieuwsgierig wie de wedstrijd gewonnen had, dat bleek Pascal van Troost te zijn van Haag Atletiek en Vincvent Trinthamer had een mooie 2e plek met 34.53 . Andy Oskam werd 4e 36.55en is ook weer bezig met een sterke come back. Mattijs had ook nog een top 10 klassering. De rest van alle uitslagen heeft Harry inmiddels op de site gezet.

Na de wedstrijd snel omgekleed en zijn we met de auto van Mattijs met Andy en Ralph naar Voorschoten gereden de start was om 12 uur die hadden we gemist maar we kwamen nog op tijd voor de finish. op 400 meter voor de finish hadden we een plekje gevonden voor de auto en konden we mooi de race volgen. alle 5 de lopers hadden zich ingeschreven voor de 10 Engelse mijl 16,1 km. In de verte zagen we de fietser aankomen met daar achter Stan als eerste en een half minuutje daar achter Jeroen Ze liepen allebij een heel mooi PR Stan liep 54.03 Bruto netto 53 hoog en Jeroen 54.29 Arjan maakt ook steeds meer progessie en weer 2 minuten van zijn PR af 56.23 Ballcha werd mooi 40e maar als 55+ er 1.10 een goede tijd en Jia - Lian Yin na een hele tijd geen wedstrijden hte hebben gelopen 1.14 een 9e plek bij de vrouwen. Na afloop werden Stan en Andy nog even gemasseerd daarna naar Den Haag terug gereden en gezellig een frietje gegeten met zijn allen en even nagepraat.

De volgende wedstrijd van 1 van de 4 is bij Haag Atletiek en Mulay gaat er dan voor zorgen dat we met een sterk Team voor de dag komen na 1 wedstrijd staan we als eerste met 74 punten mede door goede prestaties van Vincent Andy Mattijs Michel Ralph, Tarik Marlon Kamel, Simone Rob Ton en vele andere zelf was ik niet helemaal tevreden maar ik ga wel wat recht zetten bij Haag veel hoogte verschil en veel klimmen en dalen, ik kijk er erg naar uit.

a.s Zondag loop ik met Andy en Ralph de 30 kilometer van Amsterdam Noord weer een voorbereiding voor de Marathon in Oktober voor Ralph zijn eerste 30 km en in Oktober ook zijn eerste Marathon. Jose Xavier loopt ook de 30 in Amsterdam en er zullen vast nog wel meer Spartanen meedoen voordat ik naar huis ging nog even mijn trainingschema s gehad van Mulay voor deze week.

Thuis aangekomen gelijk even de uitslagen gekeken van de andere wedstrijden van de Jeugd een paar hele mooie prestaties bij de Zuid Hollandse Kampioenschappen en de D Spelen en volgens mij ook 6 medailles super Bryan Pronk,Jay Jay Fung Loy zijn vader had de foto s al weer op de site gezet en Robin Spoor klasse, goede reclame voor Sparta en Denny Gefeliciteerd met de Goede prsetaties van je ploeg en Gefeliciteerd met Maayke met haar super prestaties bij de C spelen van verleden week en ze mag binnenkort meedoen met de inerland in Duitsland. Ik denk dat een van de ouders wel een mooie samenvatting zal schrijven van de wedstrijden. Iedereen bij Sparta veel succes en plezier met de aankomende wedstrijden

Chris Team Mulay