AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / VTM Telecomloop / Verslag

Verslag van de VTM Telecomloop

Verslag van de VTM Telecomloop op 9 juni 2012 in Maasdijk

Beste medespartanen,

Twee wedstrijden zouden er deze dag zijn waarvan de eerste door ons zelf gelopen moet worden en de andere natuurlijk door het Nederlands elftal gespeeld. Bij beide hadden de meeste goed vertrouwen in een goed resultaat en zoals iedereen nu weet was het bij het voetbal van Nederland tegen Denemarken niet het gewenste resultaat maar dat laat ik verder wel aan de voetbalanalisten over.

Balcha, Weyini, Marlon en ik reden met Ralph mee richting Maasdijk alwaar alweer de 4e loop uit het E-kwadraatcircuit gehouden zou worden. Weyini droeg een mooie oranje haarband en ze ging ons supporteren(helaas een dikke voet) en Balcha voelde zich toch fit genoeg om de 10 km te lopen. Toen we het startnummer uit de envelop haalden (met daarin tevens het lotnummer voor de loterij die na afloop zou plaatsvinden) kwam onze frequente prijzenwinnaar en tevens beleefde meneer Rohan ons uit het cafe bij de sporthal halen en wij volgden niet veel later via een omweg tot in de sportzaal. We zagen Ran (de vader van Rohan ) met Arjen ernaast al op de rug liggen met de benen schuin tegen de muur aan en Mulay zei dat we stil moesten zijn. Ontspannen en geconcentreerd volgde ik met de anderen hun voorbeeld en we zagen in totaal drie zaalvoetballen vastgeklemt zitten tussen het plafond en de plafonddragers in waarop ik grappend tegen Rohan zei of hij er een voor me wilde halen. Rohan had tevens het horloge van Arjen ontdekt met touchscreenfunctie er op waarop hij steeds drukte toen ook Stan, Chris, Maarten en Stef arriveerden.

Rohan maakte nog wat foto's van ons met Chris zijn camera en niet veel later begonnen we een warming-up om de voetbalvelden in de buurt. De opzichter aldaar riep ons weg te gaan en na nog een rondje om het veld vroeg hij Mulay boos waarom we niet gelijk luisterden wat niet bepaald vriendelijk overkwam en eenmaal buiten het hek begonnen we te sprinten. Er was die dag sterke competitie voor Stan met volgens het facebookbericht ook Patrick Kwist, Thomas Poesiat en onze eigen Maarten als favorieten om de 500 Euro bonus op te strijken die uitgeloofd zou worden aan degene die onder de 30 minuten zou lopen.. Maarten en Stan voelden zich wel vereerd om genoemd te worden maar de enige die die tijd op dat moment zou kunnen lopen was Poesiat. Bij de dames was er ook zo'n bonus maar dan moest de snelste onder de 34 en een halve minuut moeten lopen. De wind was krachtig en zou nog weleens roet in het eten kunnen gooien en zowel de 5 als de 10 km startten tegelijk. Voor beide afstanden stonden er auto's met daarop de tijdsregistratie en na twee bochten zouden we een eigen weg inslaan. Stan en Maarten waren na de start al snel uit zicht en ook Arjen ging snel van start. Persoonlijk ging ik ook wel hard maar toch nog wat ingetogen en de groepjes begonnen weldra te ontstaan. Carla Ophorst liep nog een stukje voor me en ik sloot aan bij haar groepje met een man of vier.

Een tijdje bleef ik achteraan het groepje hangen om niet te veel wind te vangen en een jongen in de groep met een I-POD op zijn hoofd liep me steeds voor de voeten wat waarschijnlijk komt omdat de muziek bij hem zo hard aanstond ( zou verboden moeten worden tijdens wedstrijden). Bij de 5 km zat ik met 18:50 minuten op een goed schema en ik deed pogingen om weg te lopen naar Renata Haring die ongeveer 20 meter voor ons liep. De jongen met de I-POD kon wel wegkomen en ik bleef maar bij Carla lopen en met nog 2 km te gaan zette ik weer aan maar ook deze poging strandde . Bij de laatste km was daar dan Mulay die me nog een stukje op sleeptouw nam en daardoor had ik toch iets verschil gemaakt met Carla .

Uiteindelijk finishte ik in 37:09 en dat ondanks het weer . Stan werd mooi 4e voor Patrick Kwist, Maarten was niet zo tevreden met zijn 35er, Arjen zat daar niet ver vandaan, Ralph zat net boven de 40 minuten, Balcha had mooi een lage 42er en Ran (Ron genoemd in de uitslag) liep een 46er. Bij de 5 km werd Vincent knap eerste, Chris liep in de 19 minuten, Marlon zat daar 20 secondes vanaf en Stef liep knap een 21er. Marlon had bij het lopen een meisje nog flink uit de wind gehouden (kijk maar bij de foto's).

Eenmaal binnen deden we ons tegoed aan de blikjes en stukjes banaan en nadat arjen en ik de jasjes en broeken aan hadden gedaan haalden we het shirt op wat je met je startnummer kon ophalen. Dit shirt leek verdacht veel op het voetbalshirt van de oranjespelers( zwart met oranje letters) en we liepen met het hele spartagroepje verder uit door de smalle woonsteegjes. Rohan maakte zich op voor zijn loop die twee rondjes lang was en zo te zien was hij behoorlijk nerveus. Wij moedigten hem flink aan, Mulay gaf hem aanwijzingen en hij kwam als derde jongen over de streep. Heel goed gedaan Rohan je bent een topper.

De sfeer was goed daar en terwijl wij aan het douchen waren werd de prijs aan Rohan overhandigd die hij met trots liet zien toen we terugkwamen.

Vele prijsuitreikingen volgden en helaas had geen van ons een prijs in de loterij ( die I-Pad2 was welkom geweest) en ja de meesten wilden snel naar huis voor de tweede wedstrijd (hopelijk een betere as woensdag).

Op naar de volgende wedstrijd in Kwintsheul en iedereen nog bedankt voor de gezelligheid en de goede inzet.

Groetjes master Mattijs van team Mulay,