AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Pinkstermeerkamp / Verslag

Verslag van de Pinkstermeerkamp

Verslag van de Pinkstermeerkamp op 27 mei 2012 in AV Startbaan

Op 27 en 28 mei 2012 is bij AV Startbaan te Amstelveen de Pinkstermeerkamp georganiseerd. Uit het heel het land waren meerkampatleten aanwezig.

Namens AV Sparta waren aanwezig Maayke Tjin- A- Lim, Robin Spoor en Bryan Pronk.

Dag 1 ging voor de jongens nog enigszins moeizaam, maar ja ze hadden wel net de dag er voor de DC Competitie gedraaid. Zowel Robin als Bryan hadden het bij de eerst twee onderdelen zwaar en lieten punten liggen bij sprint en ver. Bij speer haalden ze echter beiden een pr met , respectievelijk 29,41 en 37.55 meter.

Maayke begon met haar afstand, 80 meter horden, hier maakte ze een verschil met haar concurrenten, ondanks dat ze ruim boven haar p.r en het door haar verbeterde clubrecord van 12.00 bleef, liep ze een mooie 12.39.

Dag 2 begon bij de jongens D met horden. Robin liep voor een D1 jongen een fantastische 13.32 en Bryan deed er als D2 nog een schepje boven op door 12.33 te lopen en een nieuw clubrecord vestigt op deze afstand. Bij hoog hadden de D jongens beiden een pr , stootte Robin de kogel op 9.75 en Bryan een spannende strijd voerde met zijn directe tegenstanders. Alle drie stootten ze over de 12.75 meter. Bij het slotnummer liepen Robin beiden een mooi Pr van 3.11.96 en 3.00.68.

Robin sloot de twee dagen af met een meerkamp totaal van 3846 en werd eerste en ontving een waarde bon, die gelijk is verzilverd voor een mooie speer. Bryan voelt de hete adem van Robin maar heeft toch maar het 22 jaar oude clubrecord van Dewki Barron verbroken door de grens van 4500 met 5 punten te passeren. Hij is tweede geworden en kan zeker nog onderdelen verbeteren.

Maayke werkte ondertussen haar 2 e dag met zeer goede prestaties af waarbij het pr op ver van 5.19 de kloof met de directe concurrentie alleen maar groter maakte.

Zij is eerste geworden met 4340 punten wat eveneens een clubrecord is.

Kortom, door de sterke concurrentie zijn onze atleten boven zich zelf uit gestegen en hebben zeer mooie prestaties neergezet.

JP

Gerelateerde content