AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Golden Ten / Verslag

Verslag van de Golden Ten

Verslag van de Golden Ten op 17 mei 2012 in Delft

Beste mede-spartanen,
 
Mijn hemel.. het was afgelopen donderdag weer hemelvaartsdag en dat hield in dat het tijd was voor de Golden tenloop te Delft. Deze 5- en10 kilometerloop die zijn 25e jubileum vierde zou het begin zijn van het E3-circuit waaraan ik dit jaar voor het eerst geheel aan mee wil doen.

We spraken af om half elf bij de baan van sparta alwaar er al een aantal spartanen aanwezig waren. Devi is daarvan een debutante die pas twee trainingen heeft mee gedaan, gezellig meeging om te kijken hoe nou zo'n loop in z'n werk gaat en zij was heel enthousiast daarover na afloop ( volgende keer misschien meedoen?).

Nog een aantal leuke foto,s met daarop de Spartagele Skoda van Tarik gingen we met twee auto's richting Delft.

Mulay, Arjen en Stan reden met Tarik mee en Marlon, Balcha, Devi en ik met Desiree haar auto. Na wat omrijden en wisseling van chauffeur in de Skoda kwamen we toevallig ook Chris tegen die met het openbaar vervoer te vroeg was uitgestapt en hij nam ook plaats bij Desiree in de auto die we uiteindelijk ergens konden parkeren. Nog een stukje gezellig lopen en we kwamen aan bij het Delftste stadhuis alwaar we onze startnummers, na wat zoeken in de computer, buiten op het plein konden afhalen met daarbij het mooie zwarte jubileumshirt van de loop.

Chris en Marlon zouden de 5 km gaan lopen en Arjen, Stan, Tarik, Desiree en ik de 10 km. De 5 km startte als eerste en Chris wilde daar zijn tijd scherp stellen aangezien hij die afstand lang niet had gelopen en Marlon ging toch liever voor deze afstand om knieproblemen te voorkomen. Balcha die zelf geblesseerd is ging mee om foto's te maken van hun loop met de supersonische camera van Chris (zie bijlage).

Op dat moment waren wij ons in de kleedkamers geestelijk en fysiek aan het voorbereiden met de schoenen uit en na twintig minuten zag ik al aan de glimlach van Chris van oor tot oor dat hij top gelopen had . Het bleek ook een supertijd te zijn van 18:37 en hij had daarmee knap Marlon achter zich gelaten die ook niet onverdienstelijk 18:59 had gelopen.

Die tijd van Chris inspireerde mij in ieder geval wel om daar ook mijn beste beentjes voor te zetten en het was tijd voor ons om in te gaan lopen onder begeleiding van onze soms grappende en als het moet ook wel weer serieuze coach Mulay. Langs de Vliet sprintten we, goed de hondenpoep ontwijkend, over het gras in en later nog een stukje verderop door een bocht heen en weer.

Met nog tien minuten te gaan liepen we door de mensenmenigte richting start alwaar Chris van ons nog een leuk kiekje maakte en nadat ik me bij de wedstrijdlopers had gevoegd zag ik voor ons de American Footballspelers klaar staan om voor ons uit te rennen.

Na wat getrappel en muziek gingen we dan van start en ik zette flink aan waardoor ik redelijk van voren kwam te lopen . Stan en Arjen waren al verder naar voren gelopen en ik zocht naar iemand om bij aan te klampen en dat was in dit geval Bram van Dongen van Haag atletiek. Hij vroeg me of ik onder de 37 wilde lopen en ik zei: "ik ga het proberen".

Mulay riep me langs de kant om rustiger te lopen en ik hield me ietsje meer in maar het ging wel heel soepeltjes en we naderden het Delftse Hout. Daar aangekomen kon ik Bram zelfs achter me laten en na een steil heuveltje zag ik nog meer mogelijkheden. Die werden bevestigd door mijn tijd van onder de 18 minuten op de 5 km (zou een pr zijn) en daar zag ik ook Ed de Niet voor me lopen die ik vaak voor me zag lopen bij het zorg- en zekerheidcircuit. Nadat ik ook hem langzaam passeerde hoorde ik veel gejuich want daarvoor liep eerste dame Renate Haring. Zij werd goed gehaast door een loper en ik sloot me bij hen aan en er waren toeschouwers die riepen:"je laat je toch niet kloppen door een vrouw", maar ik liet me door dat soort onzinnige opmerkingen niet uit het veld slaan natuurlijk. Zij was uiteindelijk weer een dankbare haas voor mij.

Mulay keek enigszins verbaast dat hij mij toen al zag aankomen en zoals altijd haaste Mulay me ook nog een aantal honderd meter en nadat hij me liet gaan probeerde ik aansluiting te houden bij de dame die nog steeds enorm werd toegejuicht door de menigte.

Na wat moeilijke bochten over de oude stenen van Delft langs de oude kerk, waar oa Willem van oranje in rust, passeerde Ernst Bovenkamp van de koplopers me vlakbij het einde en ik zag in de verte de klok wegtikken 35:56, 35:57 ..... nee in een tijd van net boven de 36 minuten kwam ik over de streep.

Superblij was ik met deze prestatie en ietsje verderop zag ik ook Randolph Nicia die met zijn tijd een halve minuut sneller had gelopen dan ik met een mooie 3e plaats bij de 40 plussers als gevolg. Normaal liep hij wel stukken sneller dan ik dus ik heb enorme progressie gemaakt. Stan nadert de 31 minuten en was heel mooi 2e geworden met een PR van 32:30 en Arjen had ook al een pr met zijn tijd van 35:25 minuten. Tenslotte was er nog een mooie pr van Tarik van 39:01 en dan Desiree die ondanks haar onzekerheid na lange afwezigheid van wedstrijden toch gewoon 43:44 liep.

Er zijn wederom dus weer vele pr's gesneuveld en dat beloofd weer wat voor de traktaties de komende week.. Yeah!!

Van de Spartanen haalde Marnix Baelde bij de 5 km nog een mooie 3e plaats bij de junioren, Vincent liep 16:48 en Eric Melse van team Mulay liep hier super met 20:48 minuten. Jose,Ton en alle andere spartanen nog gefeliciteerd en het zwart geel van sparta heeft alom dus weer goed gepresteerd.

Groetjes master Mattijs van team Mulay,