AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / Testwedstrijd / Verslag

Verslag van de Testwedstrijd

Verslag van de Testwedstrijd op 25 maart 2012 in Voorburg

Zondagochtend - na een verkorte nacht ten gevolge van in de invoering van de zomertijd – werd zoals een goede traditie betaamd de eerste baanwedstrijd voor alleen Sparta atleten op de locatie Westvliet georganiseerd. Het was koud! Gelukkig kreeg de zon in de loop van de dag steeds meer kracht en moest de zonnebrand en petjes (voor de kale mannen) te voorschijn gehaald worden.

Dank voor de organisatie – voor de meeste atleten was er een strakke chronologie – en de hulp van de vele vrijwilligers die de dag in goede banen leiden. Jammer was wel dat de opkomst niet hoog was. Het deelnemen aan wedstrijden hoort er ook bij!
Inmiddels zijn de foto's van de wedstrijd en de resultaten op de site geplaatst. Er zijn weer mooie en spannende momenten geweest.

De testwedstrijd is voor de atleet het moment van hoe hij of zij presteert in de nieuwe leeftijdscategorie en na de winterperiode maar ook het ijk moment om te kijken wie gaan deelnemen aan de competities bij de junioren. De atleten die gaan deelnemen zullen per e-mail hierover geïnformeerd worden.

De CD competities vinden op 21 april (Leiden), 26 mei (Den Haag, Zuiderpark) en 23 juni (Naaldwijk) plaats. Overigens worden naast deze wedstrijden ook diverse andere (instuif)wedstrijden georganiseerd. Houd de site dus in de gaten.

De pupillen zullen aan vier HPC’s (Haagse PupillenCompetitie) deelnemen. De data zijn 21 april bij AV’40 te Delft, 12 mei bij Olympus 70 te Naaldwijk, 9 juni in het Zuiderpark en de laatste wedstrijd na de zomervakantie is op 1 september bij Haag Atletiek (Den Haag). Bij Haag worden ook de klassements- en prestatie (wie zichzelf het vaakst heeft verbeterd) prijzen uitgereikt.

Inmiddels hangt het inschrijfformulier voor de pupillenwedstrijd bij AV’ 40 (kantine zuiderpark) er en kan je naam en leeftijdscategorie ingevuld worden.

Goed om te weten is dat de uitslagen (van sprintafstand bij de pupillenwedstrijden) gebruikt worden om de NK (Nationale Kampioenschap) teams estafette (pupillen) samen te stellen.

JP