AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / CPC Loop / Verslag

Verslag van de CPC Loop

Verslag van de CPC Loop op 11 maart 2012 in Den Haag

Na de koude donkere wintermaanden met zelfs bijna een kans op een Elfstedentocht begon dan nu daadwerkelijk de Haagse CPC-loop met zonovergoten lentedag en dat was voor zowel publiek als loper genieten geblazen.

Twee uur voor de start verzamelde groep Mulay zich wederom op de werkplek van onze lieftallige nu zwangere Linda die alles voor en na de loop goed had verzorgd met eten en drinken. Zelf had ze ook loopkriebels maar zo is dat nou eenmaal als je aangestoken bent door het lopersvirus .

Marlon kwam niet veel later binnen na zijn 10 km-wedstrijd en hij vertelde dat het een chaos was maar wel leuk om zoveel mensen te mogen inhalen. En ondanks dat toch nog een 40-er gelopen. Op het laatste moment had hij zijn halve marathon-nummer omgezet naar een 10 km-nummer waardoor je dan achteraan moet starten. Ook Ran's zoon Rohan liep geweldig op de 5 km en was de beste van de scholen.

We bereidden ons voor met de benen omhoog op de daar aanwezige bureau's en de spanningen waren duidelijk voelbaar. De een gaat veel praten en de ander heeft juist rust nodig ( is de beste voorbereiding ook volgens Mulay) en na de vele plaspauzes begaven we ons richting het Malieveld waar het een drukte van jewelste was.

Na een groepsfoto met ook mijn vader en broer erop begaven we ons ieder naar een startvak en Ralph, Ibrahim, Andy, Maarten, Chris en ik startten daarbij in vak A daar wij onder de 1:30 uur gelopen hadden.

In gedachte had ik de race al honderd keer gelopen en nu zou het dan eindelijk gaan starten met eerst nog een volkszanger die de boel opzweepte met oa. een eigen huis ,een plek onder de malieveldzon en een wave waarbij hij wilde dat we zouden juichen maar die energie spaarde ik toch liever voor de wedstrijd haha.

Eindelijk begon het aftellen met als start het verlossende kanonschot dat luid over het veld schalde. Groep A en B kwamen in beweging en C en D zouden 10 minuten later van start gaan waardoor het niet zo chaotisch was als vorig jaar . De eerste bocht naar links is volgens velen echter nog een last met zo'n hoeveelheid mensen en Maarten was ik al snel uit het oog verloren. Andy en Chris zag ik nog voor me lopen en we hadden er al een behoorlijk tempo in zitten. In de buurt van het Vredespaleis was ik Chris gepasseerd die mij naar eigen zeggen weer volgde en Andy was op dat moment naar voren uit mijn gezichtsveld verdwenen.

Ik vond de aansluiting bij een groepje en telkens als ik het te langzaam vond gaan sprong ik weer naar het volgende groepje en het ging mooi met een tijd van rond de 19 minuten bij de 5 km. Mijn benen voelden geweldig en ik had adem voor drie en ook bij de Groen van Prinstererlaan haalde ik nog mensen in.

Geweldig ook die bekende en onbekende mensen die je toejuichten en ik nam de bekers met spons gretig aan die ik dan vervolgens over de rug weer leegde. Bij het 10 km-punt zat ik rond de 38 minuten en ook nog goed op mijn gedroomde schema.

Voor het eerst haalde een man mij toen in maar ik hield gewoon het tempo vast waardoor ik hem op mijn beurt ook weer passeerde en in de bocht richting Scheveningen stond Marlon, met Rohan en zijn moeder mij luidkeels toe te juichen waardoor het nog meer vleugels gaf.

Bij de drinkpost aangekomen heb ik twee vrijwilligers nat gemaakt doordat ik de bekers net niet goed aanpakte maar de derde keer had ik m eindelijk goed vast. Het tempo zat er nog steeds heel goed in aangezien ik zelfs mijn PR op de 15 km verbeterde .

Het Kurhaus lonkte bij de Gevers Deynoot en nadat ik Nico nog even zag fotograferen merkte ik ook nog op dat ik twee bekende lopers voor mij liepen. Namelijk Ko walker en daarvoor Eddie Doorschodt van Haag atletiek en dit werkte als een rode lap op een stier en beetje bij beetje kwam ik dichterbij Ko.

Bij de rotonde in de buurt van Madurodam zag ik de echte Ron Koning( zie verklaring onderaan dit bericht) nog goed aanmoedigen en ik passeerde op het rechte stuk Ko en Mulay kwam me toen ook nog eens voorbij Eddie hazen in een geweldig tempo ( dit zou hij bij vele andere nog herhalen). Enorm veel dank hiervoor Mulay.

De laatste kilometer perstte ik nog alles er uit en mijn vader en broer gaven me nog een laatste goede toejuiching bij de tribunes.

Het was allemaal gelukt in een supertijd van 1:19:36 volgens mijn horloge dan he. Woww ik verbaaste mezelf enorm en de omstandigheden waren dan ook ideaal. Mooi weer, leuk publiek en goede getrainde marathonbenen.

Even flink gebogen over een dranghek uithijgen en ja toen kwam ik Andy tegen die ondanks de weinige trainingen super 1:18 hoog liep. Daarna zag ik Maarten die ook een mooie PR van 1:14 uur gelopen had en Ibrahim die niet zo tevreden was met zijn tijd van 1:12 uur ( ik teken voor zo'n tijd).

Op dit moment zijn niet alle officiele nettotijden nog beschikbaar maar wat hebben zij allen goed gepresteerd zegg. Anil( alias Ron), Chris, Kamel, Erik, Balcha, Ran en Ralph ( ondanks de sanitaire stop) hebben ook stuk voor stuk goed gelopen en ik verwacht dan ook vele traktaties de komende weken en dan niet in de laatste plaats van ondergetekende.

Alle spartanen goed gepresteerd en zeer zeker groep Mulay.

Groetjes master Mattijs van groep Mulay,