AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2012 / 10 Engelse Mijlen van Uithoorn / Verslag

Verslag van de 10 Engelse Mijlen van Uithoorn

Verslag van de 10 Engelse Mijlen van Uithoorn op 29 januari 2012 in Uithoorn

Rond 9 uur richting Uithoorn, met de auto erg makkelijk te bereiken in 45 minuten. Dit jaar is er gekozen voor een nieuwe locatie bij AKU. Veel parkeermogelijkheden en dicht bij start/finish. Mattijs en ik zouden de 16.1 KM gaan lopen die om 11:15 zou beginnen. Ralph zou later meedoen aan de 10.24 km, doordat hij te laat was voor de 16.1 KM(misverstand startlocatie).

Na inschrijving nog even rustig zitten en toen wezen warmlopen/oefeningen doen op de atletiekbaan om het voetbalveld heen. Pas toen merkten we goed hoe fris het was en dat vooral de wind het erg koud maakte. Na het warmlopen omgekleed, tas ingeleverd (om later weer op te halen) en op naar de start. Weer een aantal bekende gezichten van andere wedstrijden van het Zorg en Zekerheid Circuit en die mogelijk later in in de wedstrijd nog van pas konden komen.  Het parcours bestond uit lange rechte stukken op asfalt van erg goede kwaliteit die heerlijk waren om over te rennen. We gingen om een industrieterrein heen om vervolgens over een aantal wegen te lopen die langs boerderijen ging en daarna weer terug door het industrieterrein richting de finish die gelijk was aan de startplek. Een erg mooie handloopronde met duidelijk aangegeven km-punten en voldoende vrijwillegers die hielpen de route te verduidelijken op noodzakelijke punten. De wind van het inlopen was ook duidelijk aanwezig aanwezig tijdens het lopen van de wedstrijd. De wind tegen maakte het lopen soms wel wat zwaarder en minder aangenaam.

Het aantrekkelijke parcours en de aanwezigheid van voldoende sterke lopers hebben ervoor gezorgd dat zowel ik als Mattijs een persoonlijk record hebben kunnen lopen. We hebben beiden de mogelijkheid gekregen om in een goed groepje mee te kunnen lopen. Ik heb zo naar een tijd van 58:56 kunnen lopen en Mattijs naar een tijd van 1:02:06. Bij het omkleden kwamen we Ralph nog tegen die zelf ook heerlijk heeft kunnen lopen naar een tijd van 40:01. Met een goed gevoel zijn we weer richting Den Haag gereden om daar wat te drinken en bij te praten met Mulay en Chris. Daarna ging een ieder weer huiswaarts.

Arjen van Hoeve van Team Mulay

Gerelateerde content