AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Rijk Zwaan Loop / Verslag

Verslag van de Rijk Zwaan Loop

Verslag van de Rijk Zwaan Loop op 24 september 2011 in 's-Gravenzande

Op Zaterdag 24 september stond de Rijk Zwaan Loop 10 Engelse Mijlen (16.093km) te 's-Gravenzande op het programma van een aantal lopers van AV Sparta. Deze loop wordt ook wel Westlands Mooiste genoemd en niet voor niets, wat een parcours.

Arjan van Hoeve, Balcha, Tarik en Mattijs reden met mij (Ralph Smits) mee rond 12:15 vanaf Sparta om eerst Mulay nog bij zijn werk op te halen en vervolgens gingen we naar 's-Gravenzande. Mattijs en Mulay gingen mee om te kijken en/of te fotograveren en natuurlijk om aan te moedigen en/of te coachen.

Daar aangekomen kwamen we ook nog tegen Vincent Trinthamer en Eric Melse en Rob Barendrecht en nog een aantal van AV Sparta. Eerst even gerelaxed en ontspannen en toen gingen we warmlopen.

14:30 was de start, Arjan ging met Thomas Poesiat al snel van start. Evenals Vincent die uiteraard ook met de kop meeging.
Op gepaste afstand volgde Tarik en Balcha en vlak daarachter bevond ik me. Na zo'n 500m ging ik Balcha en Tarik voorbij, maar ze bleven me tot zo'n 6 a 7 km volgen, waarna ze mij moesten laten gaan. Ik kwam op het 5km door in 20:23 en op het 10km in 41:27. Toen nog 6 zware kilometers te gaan... Arjan van Hoeve heeft het uitstekend gedaan en kwam op het podium bij de senioren en heeft Vincent Trinthamer dus achter zich gehouden, heel goed gedaan hoor Arjan! Zijn tijd was 1:00:16. Vincent had 1:01:57.
Ikzelf kwam binnen in 1:08:16, bijna 2,5 minuut sneller als in Tilburg. Tarik had zijn eerste 10em gelopen in 1:10:02, heel goed!
Balcha werd 5e in zijn categorie in 1:12:23! Daarna kwam Rob Barendrecht binnen in 1:16:04, best knap met deze hitte en zijn leeftijd.

Zondag 25 September stond op het programma de Singelloop in Utrecht 10km waar Mattijs van Dulkenraad en Maarten Klein zich voor hadden ingeschreven. Ze hebben allebei weer dik onder 40 minuten gelopen en met dit warme weer was dat een erg goede prestatie. Voor details van deze wedstrijd verwijs ik naar de uitslag van de Singelloop.

Al met al weer een geslaagd hardloopweekend voor Av Sparta.

Dit was de laatste wedstrijd van het E-kwadraat Run circuit met diverse wedstrijden in het westland.
Tijd om ons weer te richten op 1 van de 4

Auteur Ralph Smits van Team Mulay

Gerelateerde content

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.