AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / NK Meerkamp Jun B - Nat.Meerkamp C/D / Verslag

Zilver voor Vera van den Haak op NK meerkamp

Vera van den Haak in actie tijdens de NK Meerkamp

Artikel in de Zuidwester Krant, Editie 1, 21 september 2011

Bij de Nederlandse meerkampkampioenschappen voor B-junioren in Gemert behaalde Vera van den Haak van AV Sparta een tweede plaats. Met een totaal van 5091 punten verbeterde ze het oude clubrecord van Stella Jongmans en behoort ze tot de beste twintig meerkampsters aller tijden in haar leeftijdscategorie.

De Nederlandse meerkampkampioenschappen hebben het afgelopen weekeinde in het Brabantse Gemert gehouden. Op de eerste dag zorgde Vera met persoonlijke records op de 100 meter horden en het hoogspringen voor een goede basis. Het afsluitende onderdeel van dag 1 (de 200 meter) sloot ze winnend af  op ruime afstand van alle andere deelneemsters. Met opnieuw een persoonlijk record bij het speerwerpen en met winst op de 800 meter kwam ze uiteindelijk nog dicht in de buurt van Nederlands kampioene Nadine Visser (SAV, Grootebroek).
In het kielzog van Vera van den Haak behaalde Sjoera Tjin-A-Lim een zesde plaats. Na een enigszins teleurstellende eerste dag stond Sjoera op een negende plaats. Een sterke tweede dag zorgde nog voor winst in het klassement, mede door prima resultaten bij het verspringen en op de 800 meter.

Bij de D-junioren, die ook streden om een officieus Nederlands kampioenschap, behaalde Maayke Tjin-A-Lim een fraaie eerste plek. Met een puntentotaal van 3.636 punten klimt ze naar de negende plaats op de Nederlandse allertijdenlijst en scoorden dus maar acht meisjes in haar leeftijdscategorie ooit een hoger puntentotaal. Er was winst voor Maayke op vier van de zes onderdelen. Slechts de winst bij het speerwerpen en de 600 meter ging naar de concurrentie. Bij de jongenjunioren D was er een fraaie negende plaats voor Rowan Wieser, vooral door een sterke afsluitende 1000 meter.

Artikel uit Zuidwester krant

Gerelateerde content