AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Finale B-competitie / Verslag

Meisjes B 2de van Nederland!

Afgelopen zondag was het dan zover. De competitie finale van de meisjes B.

Landelijk stonden ze eerste, dit enigszins vertekend na diskwalificaties en foute wissels in de voorronde van de andere ploegen.

De ploegen stonden op voorhand zo dicht bij elkaar dat we 1ste, maar ook 5de konden worden.

Iedereen begon deze wedstrijd op nul, dus er kon van alles gebeuren!

6 toppers!
shereen

Om 11.00 mocht onze eerste topper een speertje weg smijten. Kwam met haar speer tot een afstand van 32,93. Een nieuw pr en een goed gevoel richting de NK meerkamp komend weekend.

Rond twaalf uur stonden 3 onderdelen op het programma. Hoog, horden en kogel.

Bij het hoogspringen kwam Esmay tot een hoogte van 1.40. Dit met een blessure aan haar enkel! In ieder geval punten voor de ploeg!

Shereen was goed op dreef bij het kogelstoten. Ze won het kogelstoten met een geweldige afstand van 14.13. Weer richting haar PR!

Daarna was het de beurt aan Celine en Sjoera op de 100mh. Na een goede start van Celine, kwam ze niet goed uit bij de 4de horde, waardoor ze de 3 pas niet af kon maken. Beetje op trainen en dan komt het helemaal goed.

Sjoera starte in de laatste, en snelste, serie. Met maar liefst 4 meisjes in de serie die bij het Nk junioren ook in de finale zaten, was het een spannende strijd. Sjoera won met overmacht dezeserie! Echt supergoed .

sjoera
verena

Na een dag eerder een 80m te hebben gelopen (pr), mocht Verena vandaag deze afstand x10 doen. Ze won haar serie in 2.35.02. Een zeer nette race!

Shereen mocht weer aantreden voor háár nummer. Het discuswerpen. Helaas ging dit niet helemaal lekker. Door een vervelende wind, gooide ze de eerste 3 worpen buiten de sector. De laatste moest daardoor ook safe. Uit stand wierp ze een afstand van 31.21.

De 100m werd gelopen door Vera. Met een zeer goede start, zat ze dicht bij de andere meiden. Met een tijd van 12.35 mag ze meer dan tevreden zijn!

Niet lang erna, mocht ze ook een 400m lopen. Dit werd haar prooi! Ze had er helemaal zin in!

Na wéér een perfecte start, liep ze in de eerste bocht al in op de andere meiden. Ze trok de 400m goed door en liep hem in een waanzinnige tijd van 55.51. En dat aan het eind van een zwaar seizoen.

graphics4

graphics4

Bij het verspringen was Celine gebrand om over de 5 meter te springen. Dat lukte! 5.01 sprong ze in de 3de poging.

DSC02847

DSC02847

Als klapstuk was er nog de 4X100m. Aan het eind van de dag is het altijd spannend. Er kan van alles gebeuren. We wisten dat Ilion niet meer was in te halen, tenzij ze rare dingen gingen doen tijdens de estafette. Zelfde gold voor ons. We konden 2de worden, maar dan moest er niets fout gaan.

Gelukkig ging alles supergoed! Celine (MC), Sjoera (MB1), Vera, (MB1) en Verena (MC), liepen een tijd van 49,96! Wat een tijd. Volgens ingewijden staat het clubrecord op 49.9 hand geklokt (op de nieuwe site zijn die nog niet te vinden…..), dus dat zou betekenen dat de meisjes een nieuw clubrecord hebben gelopen. (elektronisch)

Volgend jaar is het dezelfde groep, dus het kan veel harder volgend jaar!

Misschien zelfs over 2 weken, op de Nk estafettes!

Met een totaal van 7255 punten werden de meisjes 2de van Nederland!! (300 punten meer dan de vorige wedstrijden!)

Ik ben trots op jullie! Juryleden, supporters, ouders, fotografen, filmcrew, masseurs. Heel erg bedankt voor de afgelopen wedstrijden. Ik heb genoten!

groep

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.