AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Finale Masterscompetitie / Verslag van de finale Masterscompetitie

Verslag van de finale Masterscompetitie

Zondag 11 september was het weer zo ver, de vrouwen van Sparta hadden de Finale bereikt bij de categorie Masters 35+.

We hadden s ochtends bij Mary afgesproken om te verzamelen lekker bakkie koffie er bij en om ongeveer kwart voor 10 vertrokken we naar Zevenbergen 45 minuten rijden net achter Dordrecht dat viel dus mee. De atletiek baan van Groene ster in Zevenbergen zag er schitterend uit net helemaal gerenoveerd en een hele nieuwe kantine.

Ik was zelf Ploegleider en Jurylid dus begin van de meeting allebij de vergaderingen even bijgewoond. Het enigste wat echt nieuw was voor iedereen dat alle atleten zich in de callroom moesten melden 15 minuten voor aanvang van hun wedstrijd en van daar uit werden ze begeleid door de Juryleden naar hun onderdeel.

Vandaag moesten 4 vrouwen het voor Sparta gaan doen. Als eerste moest Mary de Spits afbijten op de 100 meter ze stond in de 2e serie bij de snelste vrouwen. Ze heeft het prima gedaan een mooie 2e plek 14.58 de tijd was ze niet echt tevreden over maarze had ook 2.8 tegenwind.

Als 2e moest Irma Buis de 800 lopen zij kwam ook in de 2e serie de snelste serie terecht. Zij heeft haar race goed opgebouwd en lekker haar eigen tempo gelopen door de harde wind was het net niet mogelijk om een PR te lopen maar een 3.03 op de 800 was een 8e plek.

Daarna was het de beurt voor Simone Lankhuizen nog nooit een 3000 meter gelopen maar ze heeft hem perfect gelopen een goede warming up en ze kon aan het avontuur beginnen. Met maar liefst 24 dames tegelijk aan de start 1e en 2e divisie samen gingen ze van start doorkomstijd van de 1e km 4.10 2e km 4.20 en de laatste km 4.06 liep ze eem mooi PR van 12.36 erg goed met deze zware omstandigheden.
een 5e plek bij het eindklassement van de 2e divisie.

Irma Looije onze masseuse van Sparta moest de volgende 2 nummers doen allebij 3 weken geleden pas geleerd van Erik en Hans met de discus ging het hhel erg goed een mooie 2e worp van 18.63 leverde toch weer de punten op voor Sparta. Omdat ik aan het Jureren was bij het discuswerpen kon ik helaas geen foto s maken van Irma bij het kogelstoten de verste stoot was 7.38.

Mary moest het laatste nummer voor haar rekening nemen het verspringen ze kam elke keer zo dicht bij het afzetpunt uit dat er steeds miliscuul moest worden gekeken als ze de sprong wel of niet goed was. 4.15 was de verste sprong een 4e plaats netjes gedaan.

Na afloop nog even een groeps foto gemaakt van de dames helaas was Miranda al weer naar huis die moest weer naar haar kinderen toe , Haar man was er ook weer om iedereen aan te moedigen bedankt. Sparta is met de dames 7e van Nederland geworden een hele mooie prestatie.

Ik wil iedereen bedanken ook de dames die helaas gebleseerd waren Patricia en Anke voor hun inzet bij de voorrondes en natuurlijk ook alle mannen die dit jaar hebben mee gedaan aan alle voor rondes voor de Mastercompettie. Volgend jaar 2012 gaan we proberen met een nog sterkere ploegen zowel met de Vrouwen als met de Mannen de Finale te bereiken de foto s heb ik al doorgestuurden zullen binnenkort wel op de site staan

Chris

Commentaren

Meld u aan of maak een gebruikersaccount aan om commentaar te geven.