AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Tilburg Ten Miles / Verslag van de Tilburg Ten Miles 2011

Verslag van de Tilburg Ten Miles 2011

Verslag van de Tilburg Ten Miles op 4 september 2011 in Tilburg.

Verslag van de Tilburg Ten Miles 2011

Dit jaar was er voor het laatst het NK 10 km op de weg te Tilburg en Ralph en ik gingen vroeg weg met de trein om dit evenement te aanschouwen.
Het was goed om de bekende snelle kersverse lopers aan het werk te zien en uiteindelijk konden we zelf aan de bak bij de 10 Engelse mijlloop.
Het was benauwd, het zonnetje was enigszins doorgekomen en voetentrappelend stonden wij klaar in het wedstrijdvak met in de andere vakken nog honderden of zelfs duizend andere recreanten.
En na de aankondiging van enkele toplopers wensten Ralph en ik elkaar succes en werden we weggeschoten.
We begonnen aan het bochtige begin door de straten van Tilburg waarbij het enthousiaste publiek ons warm onthaalden. en eenmaal op de lange schouwburglaan aangekomen merkte je pas wat een goed gevoel dat geeft samen met de vele fanfarekorpsen die de longen uit het lijf bliezen.
De eerste 5 km zat ik op een 19 :13 en dus wel aardig op schema en helaas was ik toen Ralph al kwijt.
Overal nam ik water aan en de kinderen juichten " hup Mattijs!!“, langskwam en een Brabo riep zelfs:” zet m op Mattijs zonder H!!". Ja dat krijg je als je naam boven het startnummer staat he.
Nadat we het centrum waren doorkruist volgden enkele lange rechte stukken en ik volgde een tijdje enkele lopers in een redelijk tempo.
De 10 km passeerde ik zo rond de 39 minuten en de 15 km net iets boven het uur. En ik probeerde nog extra te versnellen bij de laatste kms maar het liep nog behoorlijk schuin omhoog daar. Met de meet in zicht sprintte ik nog wel behoorlijk maar ik had helaas mijn tijd van vorig jaar op 22 secondes na niet behaald.
Ralph had blijkbaar nog veel meer moeite want hij kwam niet in de buurt van zijn snelste tijd gelopen in Amsterdam.
Het parcours is toch iets zwaarder dan de Dam tot Damloop en de benauwheid hielp ook niet mee maar het was wel weer een topdag met vele sportieve hoogtepunten erin.
Stan en Arjen van ook groep Mulay hebben beide ook zeer goed gepresteerd bij de Vlietloop door beide tweede te worden . Stan bij de 10 km en Arjen bij de 10 EM.
Felicitaties en de traktaties zullen wel weer volgen haha..
Balcha en Tarik hebben mooi gelopen bij de Vlietloop op de 10 km ( ondanks het niet duidelijk aangegeven parcours) en ook Anil met de 30 km te Amsterdam heeft top gelopen met een mooie tijd.
Bedankt voor de goede trainingen met team Mulay
Groetjes van master Mattijs,