AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Wateringse Veld Loop / Verslag van de Wateringse Veld Loop 2011

Verslag van de Wateringse Veld Loop 2011

Verslag van de Wateringse Veld Loop op 12 juni 2011 in Den Haag.

Verslag van de Wateringse Veld Loop 2011

Een nieuwe wijk is nu na zoveel jaren geheel afgebouwd en dit was de reden deze naar de wijk vernoemde loop te organiseren.

Met zo'n nieuwe loop is het altijd maar afvragen of er genoeg deelnemers komen en ja hoe het parcours loopt met de daar aangetrokken vrijwilligers. En het bleek allemaal goed georganiseerd met daarbij ook nog een leuke markt met muziek erbij.

Op die mooie Pinksterdag met nog aardig wat wind maar ook zon bleek dat Sparta en Haag atletiek goed vertegenwoordigd waren en na het warmlopen sloten zowel de 5 als de 10 km-lopers aan. Hierbij waren ook Lindsey van Marrewijk en Thomas Poesiat die beiden als eerste zouden finishen op de 10 km en dit is natuurlijk alvast een mooi kado voor hun komende huwelijk!!

Maarten liep al (te?)snel er vandoor en even na de start zaten Marlon en ik niet ver van Lindsey af. Tijdens dit begin liep ik mooi uit de wind achter de langere Marlon aan en zo rond de 5 km hadden we een tijd van ongeveer 18 :30 Een kilometer later zette ik aan en haalde Marlon en zijn medeloper(Ed de Niet) in om iets te versnellen.Op zijn beurt versnelde echter Ed en ik kon niet zo goed volgen en later begon ook Marlon iets van mij weg te lopen.

Hier en daar waren er vele verkeersdrempels en haakse bochten en we probeerden zoveel mogelijk de ideale lijn te volgen maar vlakbij de finish wuifde Mulay met flinke handgebaren dat we meer rechts moesten lopen en we liepen dus toch niet helemaal de goede lijn.

Hier Liep Marlon nog ietsje meer uit en voordat we de bocht om gingen richting finish slaakte Marlon een keiharde kreet omdat er een vrouw net wilde oversteken toen hij door de bocht liep en zij schrok natuurlijk enorm want het waren aardig wat decibellen haha.

Nog even op de foto voor Ralph zijn mooie camera die voor de verandering eens een loopje oversloeg en ja daar kwamen beide spartanen moegestreden over de finishlijn.

Beiden liepen we onder de 38 minuten en tevens waren we beiden 3e in onze leeftijdscategorie.

Maarten was trouwens 3e overal en eerste in zijn leeftijdscategorie. Top gedaan!!

Verrassing van de dag was echter Balcha met een tijd van 42:47 maar liefs anderhalve minuut sneller dan zijn laatste gelopen tijd. Wordt weer lekker taart dusss..

Linda was ook zelfs nog mooi tweede bij alle dames maar het minpunt van dit nieuwe evenement is dat alleen de eerste dame en heer een prijs in ontvangst mogten nemen.

Voor de rest was alles super geregeld en ik wou ook Lian (ook mooie tijd gelopen) nog bedanken voor haar gastvrijheid en koffie/thee na afloop bij haar thuis.

Alle overige Spartanen die ik niet genoemd heb (waaronder Vincent met zijn mooie eerste plaats op de 5 km) nog gefeliciteerd met in ieder geval een goede deelname ook voor het Kika natuurlijk!!

Team Mulay heeft wederom weer goed gepresteerd en bedankt Mulay voor weer een goede les ideale lijnlopen!!

Groetjes Master Mat