AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / Witte Ruysheuvelcross / Verslag van de Witte Ruysheuvelcross 2010

Verslag van de Witte Ruysheuvelcross 2010

Verslag van de Witte Ruysheuvelcross op 24 januari 2010 in Oss.

Mooi motorcrossparcours voor Maarten

Na de Herperduincross in december was ik erg enthousiast over de Ossche organisatie van de cross. Het was een reden om nog eens in Oss te gaan kijken. Dit keer bij de Witte Ruysheuvelcross van dezelfde atletiekvereniging AV Oss 78.

Bij de voorbereiding vielen twee punten op. De eerste bleek juist, namelijk dat op Google Earth duidelijk was te zien dat het om een motorcrossbaan ging. Het tweede punt gelukkig niet, en dat was de weersvoorspelling - sneeuwval. Gelukkig niet weer met maar 50 over de snelweg zoals in december. Verder kwam het goed uit dat ik even op Google Earth had gekeken, want mijn TomTom begaf het op weg naar Oss.

De navigatie verliep dus niet helemaal zoals het moest, waardoor ik aan de achterkant van de motorclub arriveerde. Dat betekende direct een kennismaking met de modderige motorcrossbaan (heerlijk!) om bij het clubhuis te komen. Bij en om het clubhuis wederom de Brabantse gezelligheid en zeer spraakzame mensen.

Deze cross mag echt wel in een top tien van lekkere crossjes – als die zou bestaan. 8 rondjes door de modder waar normaal de dikke profielbanden doorheen racen. Deze baan lijkt me echt helemaal het einde na een zware regenbui. Door het overzichtelijke ook spannend voor deelnemer en toeschouwer. Continu heb je de andere lopers in het vizier (voor dan wel achter je). Stijle heuveltjes waarbij zeker bij het achtste rondje de energie toch wel ontbreekt om net als een crossmotor door de lucht te vliegen... De kers op de taart bij het parcours is het smalle en niet al te hoge tunneltje. Inhalen zonder te vallen en uitkijken dat je niet met je hoofd tegen de rand aan loopt.

Ondanks de zware fartlek die Mulay zaterdag voor me in petto had, was ik weer in staat om gedoseerd vanuit achteruit het hele peloton op te slokken (en eigenlijk weer niet echt verwacht). Daarmee heb ik mezelf een excuus gecreeerd om nog een derde keer naar het Brabantse af te reizen, want het gaat hier om een best-three-out-of-five competitie...

Maarten