AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2011 / Braassemloop / Verslag van de Braassemloop 2011

Verslag van de Braassemloop 2011

Verslag van de Braassemloop op 3 april 2011 in Roelofarendsveen.

Verslag van de Braassemloop 2011

Beste Spartanen,

Het was alweer bijna een jaar geleden dat ik de 5 km gelopen had in een PR-tijd van 18:31 bij de kerkpolderloop en in die tussentijd is mijn 10 km tijd ook enorm vooruit gegaan en dus verwachtte ik ook deze tijd goed te verbreken tijdens de Braassemloop.

Ralph wilde deze afstand lopen en ik besloot met hem mee te gaan om dit te bewerkstelligen. Hij zelf had de vorige week al flink wat van zijn PR gesnoept tijdens het Zandvoortcircuit en ja waarom niet nog ietsje sneller?

De weersomstandigheden waren goed en er waren nog behoorlijk wat deelnemers die vooral met het klassement meededen.

Van Sparta deed Harry Oosterveen aan de 10 km mee en nog een aantal junioren deden ook mee met de 5 km.

Na afhalen van startnummer en de chip liepen we nog wat warm en rond 11:15 uur klonk het startschot en we startten niet geheel vooraan waardoor ik eerst nog een hoop mensen passeren moest.

Met de mooie dijk in zicht die ietsje omhoog liep ging het in een goed constant tempo langs vele andere deelnemers en op een gegeven moment had ik de twee jongere Spartanen in het vizier voor me.

Langzaam naderde ik hen en met nog iets minder dan een km te gaan passeerden we een enorme groep motorrijders waardoor de lucht behoorlijk vervuilde ( dit moet niet kunnen tijdens zo'n evenement vind ik ).

Met mijn laatste krachtsinspanningen kwam ik in een tijd van 18:06 over de streep en jaa het was me gelukt!!

Maar liefs 25 secondes sneller dan vorig jaar en niet veel later kwam ook Ralph binnen in 18:57 en dat is exact dezelfde tijd als bij het Zandvoortcircuit.

Dat betekent dat hij heel constant gelopen heeft over twee wedstrijden met ook wat heuvels erin verwerkt en dus een goede prestatie.

Ook mijn complimenten voor de andere Spartanen en ja ik zal toch weer voor de zoveelste keer moeten trakteren want ik heb weer enorme progressie gemaakt dankzij de trainingen in groep Mulay natuurlijk !!!!

Groeten Mattijs,