AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / Kerstcross Haag Atletiek / Verslag van de Kerstcross Haag Atletiek 2010

Verslag van de Kerstcross Haag Atletiek 2010

Verslag van de Kerstcross Haag Atletiek op 26 december 2010 in Den Haag.

Verslag van de Kerstcross Haag Atletiek 2010

Hieronder de verslag van de Kerstcross Haag Atletiek op 26 december 2010 in Den Haag.

Ouderwetse veldloop dankzij de dooi

Na twee dagen volproppen met kerstdiners en geen tijd voor wat trainen, was ik erg blij met het geplande crossje van Haag Atletiek. De website gaf aan dat het gewoon doorging vanmorgen, dus in de auto en op pad maar. En gelukkig gleed de auto in de woonwijken niet van het wegdek af, dus er kon ook nog gestart worden ook.

Terug van de trainingsvakantie in Agadir had Mulay meteen al een aardig team aan de start gebracht. Ralph en Andy hadden een paar kilo's achtergelaten in Marokko, evenals Mulay zelf, die ook van start ging. Van de teamleden die genoegen hebben moeten nemen met vrieskoude, ijs en diepe sneeuw de laatste twee weken, waren Linda en ik van de partij. Marlon zou van zich laten zien bij de cross van de Hague Roadrunners aan het strand vandaag.

Vanwege de gladheid was het parcours verlegd van de heuvels naar de velden bij de atletiekbaan. Een heerlijk vlakke veldloop in de dooi met mooi scherpe bochtjes. Ondanks wat gemopper van lopers die zich op de heuveltjes hadden verheugd, een lekker pittig parcours. De lange puntjes in de spikes waren zeker een aanrader (een advies van ondergetekende, dat door hemzelf in de wind werd geslagen (5mm puntjes) met glijpartijen tot gevolg :( ). Het ging om 6,5 ronde over de twee velden bij het clubhuis van Haag. De beoogde afstand voor de lange cross van 8 km was daarmee toch zeker wel tot een 5,5 km ingekort. In het begin was er de diepe sneeuw, maar al snel werd door de horde atleten de blubber door het ijs zichtbaar. Het heerlijke zonnetje gaf de cross vandaag een wintersportgevoelb - voor sommigen zo veel dat de stoeltjes op het terras werden gezet. Een gratis warme choco na afloop, was de cherry on the cake.

Mulay, Andy en Ralph gingen als een trein (spreekwoordelijk, niet als referentie aan de ‘NS in deze winter’ te lezen), en dat met nog de terugreis en alle trainingen in de benen. Linda zit duidelijk goed in haar marathonvoorbereiding, maar mompelde na afloop nog wel een paar keer over het feit dat ze door Mulay was ingehaald. Het was heerlijk om na de NK van vorig jaar voor het eerst weer eens te crossen. Het enige wat minder ging was het tellen van de ronden. Elke ronde was me toegeroepen in welke ronde ik zat, maar voor de laatste ronde begonnen de juryleden te twijfelen en ineens aan mij te vragen hoeveel ik nog moest. Na voor de zekerheid nog maar even navragen een ronde later, mocht ik over de finish. Andy kwam er achteraan als tweede. De exacte uitslagen/posities van de anderen waren nog niet bekend.

Een fantastische veldloop om het seizoen mee te openen, leuker dan weer een kerstdagje vetmesten in huis.

Maarten