AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / Master competitie finale / Verslag van de Master competitie finale 2010

Verslag van de Master competitie finale 2010

Verslag van de Master competitie finale op 12 september 2010 in Rotterdam.

Verslag van de Master competitie finale 2010

De Damesploeg van Sparta bij de categorie 35+ zijn in de Landelijke finale op de 5e plek geeindigd. We waren de dag 's ochtends bij Mary begonnen met een lekker kopje koffie en een stuk speculaastaart. Daarna zijn we naar Rotterdam gereden om aan de Landelijke Finale Masters mee te doen. Deze werd dit jaar gehouden bij PAC.

Het eerste onderdeel was de 100 meter sprint waar Mary Augustin een tijd liep van 14.48. Daarna moest Anke Schilstra discus werpen, haar verste worp was 25.01 waar ze ook erg blij mee was. Het volgende onderdeel was de 800 meter. Miranda Buis, onze loopster uit Voorburg, liep daar een PR. Met een tijd van 2.57.38 liep ze 4 seconden sneller dan haar snelste tijd. Ze had ook haar man en haar zoon en dochter bij zich en er waren nog 2 mensen mee gekomen om haar aan te moedigen. Paula en haar man een loopster uit Voorburg die 2 jaar geleden ook heeft meegedaan met de Mastercompetitie voor Sparta.

Als vierde onderdeel mocht Anke Schilstra kogelstoten. De beste stoot werd 8.80m. Daarna liep Desiree Hendriks de 3000 meter. Ze heeft deze race heel erg mooi uitgelopen er zat in de laatste ronde ook nog een mooie tempo versnelling in. Desiree liep een mooi PR van 12.04.12. Ook Desiree had nog twee fans mee genomen om haar aan te moedigen. Mulay, onze trainer bij de loopgroepen en Ibrahim, die volgend jaar ook mee wil doen op de loopnummers (NB: Ibrahim zal zondag a.s. mee doen in de seniorenploeg die strijdt om promotie naar de 1e divisie- TdK).

Na het vijfde onderdeel werd het nog even heel erg spannend want we stonden met nog een onderdeel te gaan op de 4e plek . Mary moest proberen een hele goede sprong te doen bij het verspringen, maar het geluk zat haar niet mee en ze kwam steeds net op het plasticide terecht. Ongeldig dus, al had ze gelukkig ook nog een goede sprong van 3.99 wat Sparta genoeg punten op leverde voor een 5de plek in het eind klassement.

Ik wil alle atleten bedanken die mee hebben gedaan met de Mastercompetities in 2010 en de fans natuurlijk. Ik hoop dat iedereen volgend jaar weer van de partij is. We gaan dan proberen de ploegen nog sterker te maken zodat we volgend jaar zowel bij de mannen als bij de vrouwen voor de podium plekken mee kunnen doen.
Iedereen bedankt

Chris Zaal
(ploegleider)