AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / B competitie finale / Verslag van de B competitie finale 2010

Verslag van de B competitie finale 2010

Verslag van de B competitie finale op 12 september 2010 in Krommenie.

Zondag, een geweldige dag voor de B-jongens.

Na een goede nachtrust was het voor de trainers en enkele atleten de tweede dag van het finaleweekend. Nu waren de B-jongens aan de beurt in Krommenie te gast bij AV Lycurgus. Na onderweg door enkele stevige buien gereden te zijn, stond tot genoegen van de trainers de Sparta-tent alweer op een mooie plek op de baan.

Het weer was ons ook goed gezind, want vlak voor het begin van de wedstrijd werd het droog. Het bleek een voorbode te zijn voor een mooie en spannende wedstrijd.

Druk begin

Om twaalf uur was het gelijk vol aan de bak voor de jongens, want maar liefst vijf nummers binnen 1 uur moesten afgewerkt worden. Melvin had de eer om te starten met het altijd spectaculaire polsstokhoogspringen. Hij zat gelijk goed in de wedstrijd want zonder problemen evenaarde Melvin zijn pr van 2.60 meter. Helaas zat er vandaag niet meer in.

Aan de andere kant van de baan maakte Ben zijn comeback bij het verspringen. Sinds zijn ernstige blessure opgelopen tijdens het NK-indoor had hij geen wedstrijd meer gesprongen. Dus de spanning was zeker aanwezig. Na een ongeldige eerste poging behaalde hij in de tweede poging zijn doel, over de 6 meter springen. Met een sprong van 6.07 meter kon iedereen tevreden zijn. Ondertussen was Jeroen bij hoogspringen tot 1.70 meter gekomen. De aanloop zat niet helemaal lekker, maar toch weer de nodige punten binnen.

Sjoerd en Owen zorgen voor een high-five van Erik.

Tijdens de trainingen hadden we al gezien dat onze speerwerpers Sjoerd en Owen aan elkaar gewaagd zijn. Owen bevestigde dat door een hele knappe 42.87 meter, een dik pr! Dit bracht ook het beste in Sjoerd naar boven, want die kwam daarna met een werkelijk geweldige worp van 48.56 meter, ruim 6 meter meer dan zijn pr. Dit leverde de heren een high-five van Erik op en die worden niet zo maar uitgedeeld.

Sjoerd was tijdens het speerwerpen er even tussenuit geweest om de 110 meter horden te lopen samen met Melvin. Ook hier kwam de topvorm van Sjoerd naar voren, want met 16.59 sec was ook dit een ruim pr. Melvin begon ook goed, maar raakte halverwege de race zijn ritme kwijt. Toch nog een 20.15 sec.

Puntenpakkers

Jorick was ondertussen begonnen aan zijn optreden van vandaag. Ben liet zien dat hij zijn verspringkennis graag deelt met andere jongens, want hij was druk bezig om Jorick te helpen naar de juiste techniek. Top Ben! Jorick kwam tot een afstand van 4.80 meter. Zeker niet slecht voor een C 1e jaars.

Nu was het tijd voor onze puntenpakkers, de 800 meter en kogelstoten stonden op het programma. Dit zijn toch twee onderdelen waar wij bonuspunten op hoopten te scoren. Dit scenario kwam gelukkig ook uit. Hugo liep in de snelste serie, waarin een hoop geduwd en getrokken werd, naar een super snelle 2.00.91 min. Goed voor de 3e plek. Marnix had de serie daarvoor zijn pr al verbeterd naar 2.15.88 min. Bij het kogelstoten begon Ivo wat minder dan we gewend zijn, maar hij maakte het meer dan goed, met 16.08 meter, werd de 16 metergrens op het juiste moment weer verbroken. Ook Ivo ontving de inmiddels beroemde high-five van Erik. Daan kwam wat later tot 9.88 meter en dit betekende een pr.

Owen was aan de overkant bezig met zijn tweede optreden. Nu als hoogspringer en ook dit ging prima. De 1.70 meter was zo binnen en zelfs in zijn 3e poging was hij over 1.75 meter, alleen zijn kuiten tikten net de lat eraf.

Remy Speedy Gonzalez

Eindelijk was het tijd voor Remy om in actie te komen. Remy draait echt een super seizoen en liet ook vandaag weer twee pr's noteren. Eerst was het op de 100 meter een mooie 4e plaats in 11.70 sec. Ben liep in de serie daarvoor weer wat sneller dan vorige keer. Zijn snelheid komt er ook weer aan. Vandaag was het 12.17 sec. Een uurtje later stond de 400 meter op het programma, Remy's favoriete onderdeel. Tussen de snelste jongens van Nederland hield hij zich ook hier staande. Wederom een mooie 4e plek in 52.12 sec. Roy maakte vandaag zijn debuut in de B-competitie en deed dat met een verdienstelijke 59.01 sec, ook dit was weer een pr.

Met Jeroen hadden we zoals altijd een sterke deelnemer op het hink-stap-springen. Een nette 12.18 meter was goed voor een 2e plek.

Spannend

Met nog drie nummers te gaan was het ondertussen duidelijk dat we er goed voor stonden. Samen met GAC-Hilversum en AAC'61 zouden we gaan strijden voor twee podiumplaatsen, want thuisploeg Lycurgus was ondertussen wel heel ver uitgelopen. De spanning nam met de minuut toe en het scorebord werd telkens door trainers en atleten in de gaten gehouden.

Ivo en Daan moesten samen gaan knallen bij het discuswerpen en ook zij volgden de trend van de dag, door allebei een mooi pr te werpen. Daan kwam tot 30.42 meter en Ivo miste op een haar na het clubrecord met zijn 43.69 meter.

Dimitri en Niels, de jongens van de lange adem stonden klaar voor hun 1.500 meter. Eerst was het de beurt aan Niels en die liep de race van zijn leven. Hij had geen tegenstand en soleerde met een voorsprong van 50 meter naar een knappe 4.42.87 min. Dimitri had eerder aangeven dat hij wat grieperig was en het was dus afwachten of dit gevolgen zou hebben voor zijn race. Maar zelfs een ietwat grieperige Dimitri kreeg het voor elkaar om naar een mooie 3e plaats te lopen in, jawel een pr van 4.23.12 min.

De ontlading

Alleen de 4x100 meter estafette moest nog gelopen worden en de jongens stonden met een ruime marge op de 3e plaats, maar het stokje moest nog wel even naar de finish gebracht worden. Sjoerd, Ivo, Jeroen en Ben hadden van de trainers de opdracht gekregen om op safe te lopen, want 1 foutje zou funest zijn voor een podiumplek. In de laatste serie waarin de top 6 tegen elkaar zou gaan lopen moest het gebeuren. Alle atleten, trainers, ouders en fans stonden ijsberend toe te kijken of het ze ging lukken. Gelukkig ging het goed en zelf in hun snelste seizoenstijd van 46.14 sec ging Ben juichend over de finish. Daarna volgde een enorme ontlading bij de jongens en hun trainers. Met maar liefst 600 punten meer dan vorige keer was de 3 plaats binnen! De jongens van Lycurgus zijn terecht kampioen geworden, maar het was feest op het podium bij onze jongens!

Bedankt!

Jongens wij zijn werkelijk super trots op jullie! Alle trainers (Vincent, Arjan, Ferry, Erik, Erik, Hans, Denny, Maurice en Jasper), bedankt voor alle tijd energie die jullie in deze groep hebben gestoken/steken, maar ook onze juryleden, het bestuur, de masseur, ouders en supporters BEDANKT!

We hebben nog heerlijk nagenoten in de Gouden Wok.

Als het aan ons ligt gaan we er volgend seizoen weer helemaal voor!

Namens de B-trainers.
Jasper