AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / 2e competitie Masters / Verslag van de 2e competitie Masters 2010

Verslag van de 2e competitie Masters 2010

Verslag van de 2e competitie Masters op 20 juni 2010 in Dongen.

Vrouwen Masters door naar de landelijke finale

We kwamen vandaag met een grotere groep fanatieke Sparta atleten naar Dongen om een nog betere prestatie neer te zetten dan de eerste ronde, en dat is zeker gelukt.

Om te beginnen met de vrouwen. Mary Augustien onze Nederlandse kampioen op de 100 meter, 200 meter en de 400 meter nam vandaag weer de 100 meter sprint voor haar rekening die ze in 14 seconden liep ze moest daarna ook nog verspringen waar ze een afstand van 4.13 neerzetten zeer opmerkelijk omdat ze wegens een blessure aan haar hiel met haar verkeerde linker been af moest zetten. Klasse. Daarna Anke Schildstra die de kracht onderdelen voor haar rekening nam en dat ook weer op een goede manier deed. De kogel werd geworpen met een afstand van 8.53 en de discus kwam neer naar een vlucht van 21 meter en 63 cm.

Miranda Buis onze loopster uit Voorburg heeft het ook weer uitstekend gedaan Ze kwam samen met haar man en haar 2 kinderen naar Dongen om voor Sparta weer de nodige punten binnen te halen Met een PR op de 800 meter 3.01 en op de 3000 meter een tijd van 13.24 heeft ze samen met Anke Schidstra en Mary Augustien genoeg punten binnen gehaald naar de 2 voor ronde om op de 7 de plek landelijk te eindigen van de 21 teams die mee deden dat geeft recht in September om met de Landelijke Finale mee te doen Een top prestatie met zo n kleine ploeg. We kunnen in September met 6 vrouwen mee doen dus we gaan nog proberen ons team nog sterker te maken om het gevecht voor een podium plek.

Mannen Masters

De 2e ronde waren er 2 extra Sparta atleten bij die Onze club kleuren kwamen verdedigen

Ten eerste Erik nan Egmond trainer van veel van onze atleten die de kracht onderdelen voor zijn rekening nam.

De kogel van 7.25 kg stoote hij naar een afstand van 11.34 en de discus werd naar een afstand van 33 meter gegooid hij was zelf niet helemaal tevreden maar wij waren heel erg blij met deze prestatie wat Sparta ook veel punten op leverde. en ook Marlon Voorn kwam ons Sparta Team dit keer versterken hij moest de 1500 meter lopen Hij deed dit in een tijd van 4.46 een hele goede tijd waar hij zelf ook erg blij mee was. Jeroen Wiefering moest vandaag de spits af bijten met het speer werpen hij heeft met een worp van 26 meter een nog betere prestatie neer gezet dan de eerste ronde. Hij heeft verder nog sommige Jury taken op zich genomen. Bedankt hier voor.

Angelo Bonevacia heeft weer de 100 meter gelopen met een tijd van 13.03 is hij naar zijn hamstring blessure bijna weer helemaal terug. Denny Tjin a Lim deed weer het verspringen. Dat de goede sprong van de eerste ronde geen uitzondering was liet hij vandaag weer zien met een goede sprong van 4.90 heeft hij ook meer dan zijn steentje bij gedragen en natuurlijk niet te vergeten onze Topper Wim Scholtes een voorbeeld voor ons allemaal met zijn vechtlust tot op de streep. Na de NK Masters in Oosterhout waar hij Nederlands kampioen werd op de 400 meter en Zilver op de 200 meter was hij nog een weekje op vakantie geweest daar in de regio. hij Liep vandaag weer een voortreffelijke 400 meter met een tijd van 62.04 Zelf nam ik Chris Zaal weer de 800 meter voor mijn rekening met een tijd van 2.33 liep ik weer 4 seconde van mijn PR af en 2 uur daarna liep ik ook nog de 5000 meter met een tijd van 20.22 was ik best wel tevreden Als Laatste werd ook nog de Zweedse estafette gelopen waar we wat wijzigingen in hadden aangebracht met de komst van Marlon Voorn.

Marlon Voorn liep de eerste 400 meter in 62 seconde hij gaf het stokje over aan Wim Scholtes die net als Marlon een hele snelle race liep met de concurent op enkele meters genaderd nam Jeroen Wiefering het stokje over die de aanval gelij kin zetten hij wilde zo hard vertekken dat hij naar een meter of 80 hevige krampen kreeg aan zijn hamstring. , Hij wilde niet opgeven en bleef ondanks de pijn door lopen naar de laatste wissel . Waar Denny Tjin a Lim met een snelle race het verschil nog probeerde te dichten. De eind tijd werd 2.37.80 heel erg jammer dat we niet alleen de eerste ronde maar nu ook de tweede ronde een blesure kregen tijdens de Zweedse estafette.

Voor de heren zit het er dit jaar weer op maar met een 22 plaats landelijk van de 38 teams zit er voor volgend jaar zeker een hele verbetering in en we moeten met de Sparta mannen zeker ook een finale plaats weten te bemachtigen bij de beste 12 van Nederland. Ik wil weer iedereen bedanken vandaag voor de goede groepssfeer en de sportieve resultaten

Chris Zaal