AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / Testwedstrijd / Stella Jongmans huldigt Sparta’s indoorkampioenen op Westvliet

Stella Jongmans huldigt Sparta’s indoorkampioenen op Westvliet

Verslag van de Testwedstrijd op 28 maart 2010 in Westvliet / Vooorburg.

Stella Jongmans huldigt Sparta’s indoorkampioenen op Westvliet

Tijdens de testwedstrijden van Sparta op 28 maart jl. in sportpark Westvliet zette oud-topatlete Stella Jongmans drie jeugdige kampioenen in het zonnetje. Tijdens de nationale indoorkampioenschappen in februari wisten Vera van den Haak (goud op de 400m), Sjoera Tjin-a-Lin (zilver op hink-stap-sprong) en Ivo Willemsen (goud bij het kogelstoten) de hoogste treden van het erepodium te bereiken.

Foto: A. Voogt

Traditiegetrouw wordt het zomerseizoen geopend met de zogeheten testwedstrijden. Op 28 maart – de zomertijd net ingegaan – konden de atleten voor het eerst weer buiten in de startblokken op de atletiekbaan in Sportpark Westvliet. Van pupillen tot masters. Iedereen wilde natuurlijk zien hoe ze de winter waren doorgekomen. De atleten konden zich testen op alle nummers van 60m tot de 3.000m en van polshoog tot balwerpen. De wedstrijden begonnen om 10.00 uur en werden om 15.00 uur afgesloten. De harde frisse wind maakte dat de trainingspakken tussen de nummers door weer snel aangetrokken werden.

Aanstekelijk was vooral het enthousiasme bij de grote groep pupillen. Voor sommigen was het tevens de eerste keer dat zij meededen aan een echte wedstrijd met een starter en juryleden. Maar ook de andere atleten hadden er veel zin in. Er werd flink gestreden op de loop- en technische nummers.

Rond het middaguur werd de wedstrijd even opgeschort en stond als verrassing Stella Jongmans op het middenveld. Stella, oud-atlete van Sparta, maakte in de jaren 90 internationaal furore op de 800m. Zo behaalde zij op dat nummer goud bij de Universiade in 1995, zilver bij de EK-indoor in 1996 en in datzelfde jaar bereikte zij de halve finale bij de Olympische Spelen in Atlanta.

Stella was uitgenodigd om drie jeugdige atleten van Sparta te huldigen die tijdens de afgelopen indoorkampioenschappen in Apeldoorn het erepodium hadden bereikt. Die waren ook verrast toen zij ineens toegesproken werden. In Apeldoorn won Vera van den Haak (C-meisje) goud op de 400m bij de B-junioren, Sjoera Tjin-a-Lin (C-meisje) behaalde bij de B-meisjes zilver op het nummer hink-stap-sprong en Ivo Willemsen (B-jongen) kreeg een gouden plak bij het kogelstoten. Vera en Ivo ontvingen tevens het Sparta prestatieschild. Een eenjarige wisselprijs voor jeugdige talenten.

Pikant was dat Stella aan het aanstormende talent Vera van den Haak haar eigen clubrecord op de 400m was kwijt geraakt. Maar sportief gaf zij na afloop van de huldiging aan Vera een aantal tips hoe haar 800m verder te verbeteren. Een geslaagde start van het nieuwe seizoen, waar Sparta atleten nog veel van zich zullen laten horen.

Fons Kemper