AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / NK Indoor Junioren A&B / Verslag van de NK Indoor Junioren A&B 2010

Verslag van de NK Indoor Junioren A&B 2010

Verslag van de NK Indoor Junioren A&B op 27 februari 2010 in Apeldoorn.

Verslag van de NK Indoor Junioren A&B 2010

In het weekend van 27/28 februari staan er 8 Spartajunioren aan de start bij het NK voor junioren in Apeldoorn. Ze zullen allemaal aantreden bij de B-junioren, terwijl een deel nog C-junior is.
De Spartatalenten aan de start zijn Vera van den Haak (400m), Brian Mugo (60 en 400m), Sjoera Tjin-A-Lim (hinkstap), Ben 't Hart (verspringen en hinkstapspringen), Ivo Willemsen (Kogelstoten), Jeroen Boumans (hinkstapspringen), Dimitri Heskes (3000m) en Sherene Heeswijk (kogelstoten).

Vera naar halve finale 400 meter!

Inmiddels is het zaterdagmiddag en zijn de eerste al aan de start geweest. Ben 't Hart was als eerste aan de beurt bij het verspringen. Op slechts 9cm miste hij de finaleronde en met een iets tegenvallende 5.87 (persoonlijk record van 6.34) moet hij genoegen nemen met een 11e plek. Zaterdagmiddag om 15.05 heeft hij kans op revanche bij het hinktapspringen. Voor Brian Mugo was zijn eerste optreden een teleurstelling. De nieuwe regel waarbij elke valse start automatisch diskwalificatie is gold helaas ook voor hem. Gelukkig stond hij later ook aan de start bij de 400 meter, waar hij in een heel sterke serie met 55.78 4e werd. Dat is niet voldoende voor een halve finaleplaats, maar is toch een prima prestatie.
Vera van den Haak liep die 400 meter inmiddels ook en met een fraaie 58.92 (slechts 1 B-meisje liep dit jaar sneller) plaatste ze zich als snelste meisje voor de halve finale, die zaterdagmiddag om 16.20 uur op het programma staat.
Sherene Heeswijk heeft inmiddels het kogelstoten er ook op zitten. Als eerstejaars B-junioren kwam ze in een heel sterk veld met 12.19m tot een fraaie 8e plek!

6e en 7e plek voor Jeroen en Ben bij hinkstap

Bij het hinkstapspringen kwam Ben 't Hart ook niet tot zijn beste prestatie van het seizoen. Met een sprong van 12.10 ging Ben als 6e de finale in, maar moest helaas met een fikse enkelblessure de rest van de sprongen voorbij laten gaan. Met die 12.10 stond hij ook in de laatste finaleronde nog op een 6e plek, maar daar werd hij door clubgenoot Jeroen Boumans (nog C-jongen) in zijn allerlaatste poging nog net van af geduwd, zodat Jeroen met 12.15 6e en Ben dus een 7e plaats haalde.

Dimitri 11e en Vera naar finale 400 meter

Met een tijd van 10.11.10 kon Dimitri Heskes in de finale van de 3000 meter net geen plekje opschuien, zodat hij een 11e plek wist te bemachtigen vlak boven zijn persoonlijke toptijd.
Vera liep in de tweede halve finale naar een nieuw PR van 58.64 en gaat als snelste meisje naar de finale die zondag om half zes gelopen zal worden.

Ivo Nederlands kampioen met de kogel
Ivo Willemsen Nederlands kampioen Kogelstoten JB (Foto: Erik van Leeuwen)

Ivo Willemsen Nederlands kampioen Kogelstoten JB (Foto: Erik van Leeuwen)

Na als enige werper de 15 metergrens te hebben doorbroken stond hij van de eerste tot de laatste ronde aan de leiding. Bij het ingaan van de laatste ronde stond zijn belangrijkste concurrent ruim een meter achter hem. Bij de laatste stoot van Attila-atleet Joris Hallegraeff werd het toch nog spannend. De verste worp van Ivo was op dat moment 15.65. Nadat de jury de afstand had opgemeten bleek Joris 17 cm te kort te komen en was Ivo kampioen. Hij kon het toch niet op zich laten zitten en met een laatste worp van 15.72 besloot hij een mooi kampioenschap met de winnende stoot.

Vera Nederlands kampioen 400 meter
Vera van den Haak Nederlands kampioen 400 meter MB (Foto: Erik van Leeuwen)

Vera van den Haak Nederlands kampioen 400 meter MB (Foto: Erik van Leeuwen)

Door toegekende protesten waren er 7 meisjes geplaatst voor de finale 400 meter voor meisjes B. Dat betekende dat er in 2 series werd gelopen. Vera startte in de 2e serie en ging er vol voor.
Ze pakte de overwinning in een ongelooflijke tijd van 56.98. In heel Nederland liepen slechts 7 B-meisjes eerder een tijd onder de 57 seconden. Bovendien is Vera ook nog C-juniore en heeft dus nog twee jaar te gaan als B-junior.

Vrijwel gelijktijdig met Vera was Sjoera (ook nog C-juniore) bezig met haar wedstrijd hinkstapspringen. Met een nieuw persoonlijk en clubrecord van 10.72m hinkstapte ze naar een fraaie zilveren medaille.

Een zeer goed kampioenschap voor Sparta, waar we overigens ook nog Haags succes zagen voor de beide hoogspringers van Haag Atletiek. Jethro Obot pakte goud bij het hoogspringen bij de jongens B, terwijl Daniel Leyba de bronzen plak daar opeiste.

Zie ook de verbeterde film die Hugo en Vincent vd Haak maakten

TdK

Uitslagen via http://uitslagen.nkindoor.nl/junioren