AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2010 / NK Indoor Senioren / Verslag van de NK Indoor Senioren 2010

Verslag van de NK Indoor Senioren 2010

Verslag van de NK Indoor Senioren op 6 februari 2010 in Apeldoorn.

Ben naar halve finale op NK !

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn heeft Ben van der Kleij zich geplaatst voor de halve finale 200 meter op zondag. Van der Kleij deed dit door in zijn serie als 2e te eindigen in een tijd van 22.61 seconden.

ben nk indoor 2010

ben nk indoor 2010

Hiermee liep Ben de vijfde tijd van de 24 deelnemers die in actie kwamen tijdens de series.
Ben: “Ik kon starten vanuit baan 6 wat normaal een voordeel is, maar er zitten vervelende knikken op het eind en in het begin van de bochten. Deze brengen je snel uit balans, maar desondanks kon ik mij toch direct kwalificeren voor de halve finale en dat geeft vertrouwen!”

Naast Ben liep ook Bas van Wilgen in de series van de 200 meter. Hij kwam vanuit baan 4 in de eerste serie als derde over de finish in een tijd van 23.05. Dit was helaas niet voldoende voor een plaats in de halve finale.

Beste seizoenstijd over 60 meter

Aan het begin van de dag liep Ben al in de series van de 60 meter. Er stonden 35 snelle mannen aan de start. Ben liep in de 2e serie en bij de eerste start werd de man van Phanos eruit geschoten met vals. De tweede start was goed en Ben wist zich in een snelste seizoenstijd van 7.20 seconden te kwalificeren voor de halve finale!
In die halve finale liepen de eerste meters na de start niet goed genoeg en moest Ben met een tijd van 7.30 genoegen nemen. Goed voor een 23e plaats in het totaalklassement.

bas nk indoor 2010

bas nk indoor 2010

Lianne van der Lugt lid van Olympus 70, maar regelmatig trainend bij Sparta kwam in actie bij het verspringen voor de dames. Ondank een lichte blessure wist ze zich met 5.60 te kwalificeren voor de finale. In de finale verbeterde ze zich tot 5.70 meter en eindigde ze als 8e..

AvdV