AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2009 / NK Estafette / NK Estafette: C junioren meisjes en B/C pupillen ook Nederlands Kampioen!

NK Estafette: C junioren meisjes en B/C pupillen ook Nederlands Kampioen!

Verslag van de NK Estafette op 26 september 2009 in Amstelveen.

NK Estafette: C junioren meisjes en B/C pupillen ook Nederlands Kampioen!

Zaterdag en zondag 26 en 27 September heeft Sparta met een grote groep pupillen, junioren en mannen en vrouwen meegedaan met de NK estafette te Amstelveen. Het schitterende windloze weer zorgde voor mooie prestaties. Al die Spartanen, trainers, begeleiders, supporters en ouders bij elkaar van jong naar oud en elkaar aanmoedigend gaf een goed Sparta gevoel.

Zaterdag werd het 10 x 40 meter team van de B/C pupillen bestaande uit Nannah, Grace Ann, Chenille, Nora, Robin, Tommy, Thijs, Martijn en nog 2 Startbaners Nederlands kampioen in een tijd van 1.11.90 minuten. Wat waren ze trots op die gouden plak.

Zondag werd het Zweedse estafette team (400 m, 300m, 200m en 100m) van de C junioren meisjes bestaande uit Vera, Sjoera, Angelique en Celine ook Nederlands kampioen in een tijd van 2.27.06 minuten. Dit is ook een clubrecord.

Dit C meiden team presteerde super als echte all rounders. Ook was er een bronzen medaille voor dit team op de 4 x 800 meter in een tijd van 10.15.24 minuten. Dit was een zeer spannende race met de gedachte: ze worden derde, nee ze zijn nu eerste, jammer ze zakken af naar vierde, he gelukkig ze worden derde, bijna nummer twee gepakt. Het laatste onderdeel voor dit team ging prima. Een vierde plek op de 4 x 80 meter. De tijd was 41.53 sec. Wie weet kunnen jullie volgend jaar die tijd nog aanscherpen want jullie zijn dan nog allemaal C junioren.

Zaterdag stond ook nog het C pupillen meiden team (Ultimate Lightning, Nannah, Grace Ann, Chenille en Nora) op het podium voor de zilveren medaille. De 4 x 40 meter roffelden ze af in 28.17 sec.

Helaas waren er twee mislukte wissels. Het B pupillen jongens team (Best of Four Guys, Robin, Tommy, Thijs en Martijn) kwam daardoor niet over de finish op de 4 x 40 meter. Ook bij de 10 x 60 meter A pupillen (Back and Forth) zorgde een verkeerde wissel voor een snoekduik naar achteren in het klassement. Bryan, Brian, Brendan, Rowan, Maayke, Tamika, Melanie, Fleur, Brittany en Maud werden zesde in een tijd van 1.37.70 minuten.

35.24 seconden leverde de vijfde plaats op voor de Bijtjes voor de 4 x 60 meter pupillen meisjes A. Melanie, Tamika, Fleur en Maayke verbeterden wel hun record met deze tijd. Ook het team Sprintini's bestaande uit Brittany, Sabine, Maud en Taranjot lieten het estafette stokje over de finish gaan in een tijd van 39.03 sec.

De Bliksem Boys Brian, Brenden, Rowan en Bryan liepen een tijd van 36.53 sec. op de 4 x 60 meter jongens pupillen A.

Het laatste nummer was de speciale estafette. Het team moet bestaan uit een C, B, A1 en A2 pupil. Wij mochten met maximaal drie teams meedoen. De flitsende puppy's haalden net geen medaille, maar werden vierde in een tijd van 30.51 sec. (Nannah, Robin, Bryan en Maayke). Het Mixed Menace team bestaande uit Chenille, Tommy, Brittany en Tamika liep 32.17 sec en het Random Racers team bestaande ut Grace Ann, Thijs, James en Taranjot liep een tijd van 33.90 sec.

Anke Schilstra