AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2009 / Pupillen estafette wedstrijd / Estafette Wedstrijd: Baanrecord voor Melanie, Tamika, Fleur en Maayke

Estafette Wedstrijd: Baanrecord voor Melanie, Tamika, Fleur en Maayke

Verslag van de Pupillen estafette wedstrijd op 19 september 2009 in Zoetermeer.

Estafette Wedstrijd: Baanrecord voor Melanie, Tamika, Fleur en Maayke

Zaterdag 19 September heeft Sparta met een grote groep kinderen meegedaan met de estafette wedstrijd te Zoetermeer. Deze wedstrijd is een goede test voor de NK estafette volgend weekend.

DSC_0622.JPG

DSC_0622.JPG

Het meisjes pupillen A team (de bijtjes) was al een uur van te voren enthousiast aan het inlopen als team. Het team bestond uit Melanie, Tamika, Fleur en Maayke en ze liepen in hun eerste race op de 4 x 60 meter hun oude record (35.83 sec. gelopen bij de pupillen competitie bij Haag atletiek) aan flarden. De klok bleef stilstaan op 35.26 sec. Dit was geen toevalstreffer want de tweede race ging maar een honderdste seconde langzamer in 35.27 sec. Na twee estafettes werd iedereen door elkaar ingedeeld bij de 6 x 60 meter pendelestafette. Dit was een spannende wedstrijd. Hierna mocht iedereen nogmaals de 4 x 60 meter lopen en nu waren de series ingedeeld naar de gelopen tijden. De derde race ging weer onder de 36 seconden en wel in 35.81 sec.

DSC_0667.JPG

DSC_0667.JPG

Kortom een hele mooie uitgangspositie voor de NK estafette volgende week zaterdag. Bij de prijsuitreiking mochten ze de gouden medaille ophalen en kregen ze nog een diploma voor het verbreken van het baanrecord wat stond op 35.30 sec. Meiden zet hem op!

Er waren natuurlijk nog veel meer podiumplaatsen en goede prestatie en voor de verhalen over de andere teams geef ik gaarne het estafette stokje door aan alle andere aanwezige ouders om over het team van hun zoon of dochter te schrijven.

Bedankt ploegleiders en alle trainers die de extra estafette trainingen mogelijk hebben gemaakt.

Anke Schilstra