AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2009 / Land. Finale DC-competitie / Verslag van de Landelijke finale C-meisjes in Gemert

Verslag van de Landelijke finale C-meisjes in Gemert

Verslag van de Landelijke finale C-meisjes in Gemert

Verslag van de Landelijke finale C-meisjes in Gemert

Kijk hieronder voor een door Vincent van den Haak gemaakte film op you tube (bijna 7 minuten).

C-meisjes Sparta landskampioen - Haagsche Courant 15 sept.

C-meisjes Sparta landskampioen - Haagsche Courant 15 sept.

Wat was het spannend, wat was het ongelooflijk spannend, wat hebben de meisjes het onnodig spannend gemaakt. Supporters, ouders, zij hielden het niet meer. De trainer/ploegleider geloofde er niet meer in.

En het begon allemaal met een estafette. Vooraf was geoefend, goed geoefend.
Maar toen de wedstrijd met Sjoera, Celine, Angelique en Vera. Wat ging het goed, uitstekend zelfs tot de derde wissel, Angelique kon het stokje niet bij Vera krijgen in het wisselvak.
Wat als…….telt niet, overlopen. Dat moest direct na de estafettes. Ook nu ging het goed tot de derde wissel. Vera ging weer scherp weg, ho, stop, inhouden. Net voor het eind van het wissel vak ging het stokje nog net over en er werd een tijd van 41.33s gelopen. Prima tijd, alleen 50 punten aftrek in de puntentelling.
Vervolgens moest er ver gesprongen worden door Irene. 4.37m in de tweede poging, dat staat.

Sjoera moest nu aan de bak op speer en horden, Alweer tegelijk.
De eerste speerworp was meteen raak 29.62m, goed. En nu naar horden. Eerst moest Celine lopen. Voor de eerste keer op de 80m in een tijd van 13.05s is goed. Dan Sjoera in de laatste serie in een tijd van 12.63s, ook goed. En dan weer terug naar speer. Net op tijd voor de tweede poging. En die was ver volgens Sjoera. Hoe ver zullen we nooit weten, want ook deze geldige poging werd door het jurylid in het veld afgekeurd. Alleen pogingen waarbij de speer met de punt in de grond bleef staan werden goed gekeurd. Hier hadden alle atleten last van.

Na deze drie onderdelen stond Sparta op de 10 plaats. Ojee.
Sherene moest nu gaan kogelstoten, 11.65m in de laatste poging, was niet slecht gezien haar blessure aan de enkel. Door dit resultaat steeg Sparta naar de 4e plaats in de tussenstand.

C-meisjes Sparta kampioen van Nederland - Zuidwest nieuws 16 sept. 2009

C-meisjes Sparta kampioen van Nederland - Zuidwest nieuws 16 sept. 2009

Nu was het de beurt aan weer Celine en Vera op de 1000m. Celine liep naar een tweede plaats in de serie met een tijd van 3.28.70s. Vera liep in de tweede serie goed mee met de kopgroep van 4 meisjes, tot 600m, maar moest in de laatst volle ronde 2 atleten laten gaan en finishte in een tijd van 3.09.70s. Dit leverde niet voldoende punten op om van die 4e plaats af te komen.
Irene was ondertussen begonnen op hoog, 1.40m na vele weigeringen is ook oke.
Toen moet alleen maar worden gesprint en worden geworpen met de discus.
Eerst liep Angelique de 80m in een goede 11.24s. Dan Vera in een serie met allemaal heel snelle meisjes. Vera vond blijkbaar dat ze iets goed te maken had en raffelde die 80m af, haar tijd was 10.50s, prima tijd.
Nu nog wachten op een goede poging op discus van Sherene. En die kwam. In de derde poging wierp Sherene de discus naar 32.75m, prima afstand.

En toen was het wachten, wachten en rekenen. Wat zou het worden. Een vierde, derde, tweede of toch………….heel misschien een eerste plaats.
Na enig rekenwerk bleek een tweede plek zeker. Het wachten was op de officiële uitslag.

En pas tijdens de prijsuitreiking bleek het een 1e plek. Met 5246 punten 3 meer dan CIKO ’66, die de gehele dag bovenaan had gestaan in de tussenstand.
Sjoera, Vera, Sherene, Angelique, Irene, Celine gefeliciteerd!

Atleten, ouders en supporters hebben van deze overwinning nog nagenoten bij een WOK restaurant in De Mortel.

Denny
Video door Vincent van den Haak