AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2009 / NK Masters / Verslag van de NK Masters 2009

Verslag van de NK Masters 2009

Verslag van de NK Masters op 13 juni 2009 in Oosterhout.

Mary Augustin 2 x goud, 1 x zilver

Bij de Nederlandse kampioenschappen voor Masters in Oosterhout pakte Mary maar liefst twee titels en een zilveren plak. Vooraf was ze nog wat bezorgd over het uitgebreide programma en uit voorzorg liet ze het verspringen dan ook schieten.

Mary Augustin op de baan in Ede (foto: Arjan van der Voort)

Mary Augustin op de baan in Ede (foto: Arjan van der Voort)

Het programma van Mary bestond nu uit de 100, 200 en 400 meter. Op de 100 meter pakte Mary de Nederlandse titel met een mooie tijd van 13.90 met een flinke tegenwind. Ook op de 200 meter werd de titel binnen gehaald in een mooie 28.44.
Het aantal deelneemster op de 400 meter was te klein om een NK te laten plaats vinden. Daarom moest Mary in de categorie V40 meedoen. Ze liep daar weer een heel fraaie race. In een mooie 63.14 moest ze alleen Mieke Bergmans van Prins Hendrik uit Vught voor laten. Die tijd was haar beste tijd van dit seizoen en volgens de statistieken van uw verslaggever ook een persoonlijk record.
Zo kwam Mary dus met twee gouden en een zilveren medaille terug.

Behalve Mary waren ook Erik van Egmond en Anke Schilstra aanwezig op dit NK. Wim Scholtes moest helaas door een blessure verstek laten gaan. Anke haalde twee vierde plaatsen achter een aantal goede werpsters. De kogel landde na 8.90m in de bak en de discus vloog 25.97m weg.

Ook Erik deed mee aan het kogelstoten en discuswerpen. De kogel haalde net de 12 meter niet en met 11.42 haalde hij een 5e plek. Bij het discuswerpen was het podium dichterbij. Zijn worp van 36.43 was de beste van dit seizoen, maar hij kwam 8 cm te kort voor een bronzen plak.

Gerelateerde content