AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2009 / Competitie DC-junioren Gouda / Verslag van de Competitie DC-junioren Gouda 2009

Verslag van de Competitie DC-junioren Gouda 2009

Verslag van de Competitie DC-junioren Gouda op 18 april 2009 in Gouda.

Verslag van de Competitie DC-junioren Gouda 2009

JD

Een team met heel veel nieuwe jongens welke nog nooit eerder een (competitie)wedstrijd hadden gedaan. Ondanks de toch wel aanwezige spanning bij de meeste jongens werd er een geweldige prestatie neergezet.

4x80 meter

Tristan was de enige welke al eens eerder op een wedstrijd estafette heeft gelopen. Taia ging goed van start en wisselde mooi op Roy, die een mooie voorsprong opbouwde richting Tristan. Ook deze wissel ging prima en de voorsprong op de tegenstand werd groter. Als laatste loper ging Jorick als een speer richting de finish waar Sparta als eerste over de streep kwam met een enorme voorsprong op de overige teams. Resultaat was een mooie tijd 43.80 en de spanning was gebroken.

Kogel

Jorick liet er geen gras over groeien en stootte in zijn laatste worp 9.36. Ruim genoeg voor de winst en de 10 meter is zeker haalbaar. Felix haalde een mooie 3e plek met 7,40 meter, een persoonlijk record.

80mh

Taia en Tristan zatten in dezelfde serie en ze maakten er een mooi strijd van die uiteindelijk werd gewonnen door Taia in 15.75. en vlak daarachter Tristan in 15.88.

Ver

Hier kwamen Tristan en Rik aan de start. Beide hadden wat problemen met de juiste aanloop vinden, mede door de harde draaiende wind. Rik gaf alles in zijn laatste sprong wat leidde tot een mooie 4.23 Genoeg voor de winst. Tristan kwam ook nog tot een mooie 3.80 meter.

1000 meter

Roy, Laurens en Tim moesten vol aan de bak in deze race. Roy ging voortvarend van start en nam al snel de leiding, helaas kon hij deze niet behouden maar een mooie 3e plaats en 3.27.98 was een super resultaat want er gingen maar liefst 12 seconden van zijn PR af. Laurens liep ook een mooie 3.41.06. Tim, die gelijktijdig aan het hoogspringen was, kwam ondanks zijn drukke programma tot een goede 4.17.99

Hoog

Na zijn mooie overwinning bij het verspringen smaakte het naar meer voor Rik. Het werd geen overwinning maar een knappe 2e plek en een pr van 1.45 m. De 1.50 gaat er zeker aan de volgende keer. Tim, die al hijgend van de 1000 meter terug kwam ging netjes over 1.30 meter.

Discus

Ook Jorick had na kogel de smaak te pakken. Samen met Felix waren zij onze powerboys bij het discuswerpen. Jorick had nog wat moeite om na het werpen netjes achteruit de ring te stappen, maar tijdens de wedstrijd ging dat gelukkig allemaal goed. Het ging per worp verder en de 23.36 in de laatste worp was weer goed voor de overwinning. Felix smeet de discus naar een knappe 14.88 meter.

80 meter

Op het laatste onderdeel van de dag moesten Roy, Taia en Laurens zorgen voor een mooi einde. Dit deden de heren met glans. Roy behaalde een mooie 3e plek in 11.49. Taia liep 11.65 en Laurens kwam tot 13.50.

De optelsom van deze dag was een mooie puntenaantal van 3878 punten. Een superscore zo vroeg in het seizoen en goed voor de 1e plek in Gouda en 5e landelijk Super gedaan jongens! Dit smaakt naar meer.

JC

De meeste van deze jongens hebben vorig jaar het drama tijdens de landelijke finale meegemaakt en samen met de 2e jaars C-jongens zinnen zij op sportieve wraak. En dat is ze gelukt ook. Het zou een superdag worden voor de C-jongens.

4x100 meter

In een nieuwe samenstelling en wat veranderingen van posities moesten ervoor gaan zorgen dat de dag goed werd begonnen. Owen liep een sterk 1e stuk en had een werkelijk vlekkeloze wissel op 2e loper Melvin. Melvin die de laatste tijd goed in vorm is, trok goed door en de voorsprong op de concurrentie was daar. De wissel op Jeroen liep niet helemaal lekker, maar Jeroen gaf daarna vol gas richting Tui, die zijn debuut maakte voor Sparta. Na een goede wissel moest Tui rennen voor zijn leven om de ploeg van Haag Atletiek voor te blijven. Het werd spannend maar de voorsprong was voldoende voor de 1e plaats in een mooie tijd van 49.21 sec.

Speerwerpen

Owen moest tijdens het speerwerpen ook nog even estafette lopen, maar hier ondervond hij geen hinder van. Een mooie worp van 33.51 meter was goed voor een 2e plaats. Jeffrey Wongsodikromo krijgt ook steeds meer zin in het speerwerpen en een knappe 25.27 meter was een prima resultaat.

100 meter horden

Jeroen, Tui en Jeffrey Wongsodikromo zijn onze drie horden toppers. Voor Tui was het de eerste horden wedstrijd en met een tijd van 17.40 sec en een 4e plaats kan hij hierop tevreden terugkijken. Jeffrey en Jeroen hebben al veel meer ervaring met de hekjes en lieten zien dat zij niet voor niets op dit onderdeel staan opgesteld. Jeffrey liep netjes 20.54 en Jeroen ging als een speer richting de finish waar hij maar 1 atleet voor zich moest dulden. Erg knap als C 1e-jaars. Zijn tijd 15.50 sec biedt veel mogelijkheden voor de rest van het seizoen.

Kogelstoten

Alvin was vandaag onze enige werper, omdat we wat zieken atleten hebben. Ondanks de toch wel aanwezige druk op Alvin, want alleen is maar alleen, deed hij het geweldig. En PR van 9.24 meter was het resultaat. De 10 meter gaat ie zeker halen volgende keer.

Verspringen

Jeroen en Luc hadden op eerdere wedstrijden al laten zien dat zij in goede verspringvorm zijn. Jeroen had vooraf afgesproken met de trainers dat het vandaag toch wel een hele mooie dag zou zijn voor 5.70 meter. Hoe die het voor elkaar kreeg weten we niet, maar in de laatste sprong kwam Jeroen tot…… jawel 5.70. Goed voor een hele hoop punten en de 1e plek. Alsof dat nog niet genoeg was sprong Luc ook nog een PR met 4.49 meter.

800 meter

Op dit onderdeel hadden we veel afmeldingen, maar gelukkig hadden we Owen en Jeffrey Helgers nog in onze hoge hoed. In de eerste serie moest Jeffrey aan de bak en dat deed hij zeer behoorlijk met 2.35.46 als resultaat. Na Jeffrey was het de beurt aan Owen. De eerste ronde verliep prima, maar helaas kon Owen een demarrage van een paar jongens niet volgen. Over zijn tijd van 2.29.73 was Owen niet helemaal tevreden, maar het seizoen is nog jong.

Discus

Ook bij het discuswerpen moest Alvin alleen namens de ploeg op zoek gaan naar de punten. Gelijk bij zijn 1e worp ging het goed en daardoor kon hij de overige worpen lekker ontspannen werpen. Een hele mooie 3e plaats met 29.78 meter (dik PR) was het resultaat van een paar weken goed trainen.

Hoogspringen

Melvin had na de estafette al bijna de hele dag zitten wachten totdat hij eindelijk weer in actie mocht komen. Maar het lange wachten werd beloond. Er was alleen een klein probleempje, hij moest tijdens het hoogspringen ook nog even een 100 meter lopen. Iets wat zeker niet ideaal is, maar al hijgend sprong hij nog een PR ook van maarliefst 1.70 meter. Ook Jeffrey Helgers had er zin in want met 1.50 meter sprong hij ook een enorm PR!

100 meter

Zoals gezegd was Melvin ook bezig met hoogspringen, maar alsof het niets was liep hij even de 100 meter in 12.54 sec. Goed voor de overwinning. Ook Tui en Luc kwamen aan de start van de 100 meter en ze deden dat prima. Tui liep naar een knappe 4e plek in 12.74 sec en Luc kwam tot een nette 14.02 sec.

Het resultaat van deze mooie dag was een geweldig score van 5760 punten. Goed voor de 3e plek landelijk en een eerste plek in de regio! Waar gaat dit eindigen?? Dit was super!

Jasper Kok