AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2008 / NK Estafette / Twee maal goud voor 'Haagse Pubers' op NK-Estafettes

Twee maal goud voor 'Haagse Pubers' op NK-Estafettes

Twee maal goud voor 'Haagse Pubers' op NK-Estafettes

Twee maal goud voor “Haagse Pubers” op NK-Estafettes

Na hun onverwachte 2e plaats, onlangs tijdens de landelijke finale van de DC-Competitie bij Sparta, heeft het JJC-Team dit resultaat een passend vervolg weten te geven tijdens de NK-Estafettes in Amstelveen.
Zondag 28 september moesten de C-jongens liefst 3 maal vol aan de bak. Het werd, niet alleen wat het weer betreft, een stralende dag.

‘s Ochtends waren eerst de lopers voor de Zweedse Estafette (400,300,200 en 100mtr) aan de beurt. De ploeg bestond in volgorde uit: Wesley v/d Harst, Ben ’ t Hart, Ivo Willemsen en Dennis Dubbe.
In 2 series moest worden uitgemaakt welke ploeg het snelste was. Sparta won overtuigend de 1e serie en ging volgens de elektronische klok in 2.11.62 min. over de finish.
In de 2e serie was PAC de snelste in 2.11.88 min. op de voet gevolgd door Olympus ' 70 in 2.12.05 min.
Tijdens de 1e serie waren er echter problemen geweest met de elektronische tijdwaarneming, waardoor de wedstrijdleiding besloot voor beide series de prijzen toe te kennen.
Zo werd de Sparta ploeg “slechts” de officieuze winnaar, maar voor ons de ware kampioen.

Vroeg in de middag, toen de zon z'n hoogste stand bereikt had, was de 4 maal 800mtr. als onderdeel aan de beurt. Door het voorval met de elektronische tijdwaarneming was de Sparta-ploeg er extra op gebrand te laten zien, wie nu echt de besten waren. Hun tijd van 8.57.12 min. was wederom goed voor goud en vormde voor het team het hoogtepunt van de dag.
Met Wesley v/d Harst, Ben ' t Hart, Dimitri Heskes en Ivo Willemsen had Sparta een ploeg lopers, die ieder goed waren voor een tijd onder de 2.20 min. en zowel van het baanrecord als de overige 9 ploegen niets heel lieten.

Met de speciaal voor dit onderdeel overgekomen Melvin Kuipers in de gelederen, moest de 4 maal 100mtr. een passende dagafsluiting worden voor een ploeg, die verder bestond uit Ben 't Hart, Dennis Dubbe en Ivo Willemsen.
De scherpte was er na zo'n (in)spannende dag wel een beetje vanaf en ook de wissels liepen door vermoeidheid niet allemaal even soepel. Toch kwamen ze in de 2e van 3 series met 48.35 sec. nog heel dicht bij hun persoonlijk record, maar met een 7e plaats niet in de buurt van het podium.

De prestaties van deze dag vormen een mooi geschenk voor de beide coaches, Jasper en Maurice, die er altijd zijn, maar nu helaas verhinderd waren.
Zij zien een lang seizoen tenslotte bekroond worden met 2 gouden medailles voor hun team op het NK-Estafettes, waarmee de “Haagse Pubers” een volwassen prestatie leverden.

Nico 't Hart