AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2008 / Keien meeting / Verslag van de Keien meeting 2008

Verslag van de Keien meeting 2008

Verslag van de Keien meeting op 12 juli 2008 in Uden.

Spartanen in actie bij SPAR Keien Meeting

Bas van Wilgen tijdens de Keienmeeting 2008

Bas van Wilgen tijdens de Keienmeeting 2008

Afgelopen zaterdag kwamen er 3 Sparta atleten in actie bij de jaarlijkse Keienmeeting. Deze wedstrijd behoort tot de top 3 baanwedstrijden in Nederland. Denise Jol, Roxeanne Lake en Bas van Wilgen kwamen uit op de 100 en 200 meter.

100 meter sprint

‘Roksiejanne Laake’ beter bekend als Roxeanne Lake (spreek uit als: Roxèn Leek) startte in de eerste serie. Het was geen vlekkeloze race, maar met de eindtijd van 12.69 seconden kon ze niet geheel ontevreden zijn. Het werd zelfs beloond met een ritje terug naar Den Haag door chauffeur Jan Jol!

Denise Jol liep in de tweede serie met krachtige passen naar een tijd van 12.82 seconden. Weer iets sneller dan een week eerder in Amsterdam bij de NK senioren.

Bas van Wilgen mocht in het hoofdprogramma starten op de 100 meter. Vanuit baan 7 liep hij een goede race en finishte na 11.07 seconden. Dit betekende een beste jaarprestatie voor Bas met een reglementaire wind in de rug. Bas: “Ik kon goed ontspannen blijven lopen op de 100 meter en had fijne tegenstanders om me aan op te trekken.”

Dubbele afstand

Denise kwam ook uit op de 200 meter en mocht net als vorige week vanuit baan 1 vertrekken. Het lukte echter niet om in de goede pas te komen en dat resulteerde in een tijd boven de 26,5 seconden. Ook Bas kon niet vlammen op zijn favoriete 200 meter. Ook hij mistte vanaf de start de juiste pas om lekker te kunnen lopen. De laatste 40 meter duurden ook langer dan gepland en dus een tijd net boven de 22.2 seconden.

Er staan nog 2 baancircuit wedstrijden op de kalender: Open Eindhovense (26 juli) en de Track Meeting in Breda (14 september).

‘Houdoe’

AvdV