AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2008 / Gebiedsfinale competitie DC-junioren / Verslag van de Gebiedsfinale competitie DC-junioren 2008

Verslag van de Gebiedsfinale competitie DC-junioren 2008

Verslag van de Gebiedsfinale competitie DC-junioren op 21 juni 2008 in Rotterdam.

Drie van de vier ploegen op het podium

Meisjes D kampioen gebiedsfinale 2008

Meisjes D kampioen gebiedsfinale 2008

De meisjesD-ploeg prolongeerde de titel van vorig jaar en kan in september wederom gaan strijden om de landstitel. Op vrijwel alle onderdelen werd de overwinning behaald. De dag werd gestart met een nieuw clubrecord op de 4x60 meter. In 31.54 snelden de meiden Sjoera, Cekline, Vera en Esmeralda) juichend over de finish. Daarmee hadden ze niet alelen een clubrecord, maar maar ook een eerste plaats in de Nationale Ranglijsten (www.ranglijsten.tk) en een vermelding op de negende plaats in de Ranglijsten Allertijden. Het blijft de vraag of die meiden nog sneller kunnen. De rest van de prestaties was ook weer van hoog niveau. Dat niveau is al zo hoog, dat PR-verbeteringen er nu op deze drukke dag niet in zaten. Het puntentoaal aan het einde van de dag (4464) was enorm hoog. Zelfs meer dan het aantal waarmee vorig jaar de landstitel werd gepakt. Ook individueel presteerden deze vier meiden weer super. Dat gold ook voor Felicia (PR op kogel), Laurien (PR op de horden) en Manal (PR op de 1000 meter).

Meisjes C bij de gebiedsfinale 2008

Meisjes C bij de gebiedsfinale 2008

De meisjesC-ploeg ging als 7e de finale in en strijd om het podium zou al erg mooi zijn. De estafette mislukte jammer genoeg, maar de rest van de dag werd er erg hard gestreden. Uiteindelijk werd, ondank de vele pijntjes bij de meiden, een fraaie vierde plek gehaald. Natasja van der Steen liep zich op de 80 meter meisjes junioren C met 10.69 sec in de Ranglijsten en Shereen Heeswijk wierp zich met spikes aan haar voeten en de speer in de hand met 30.40 meter naar een hogere klassering. Irene scoorde net als Natasja een PR op de 80 meter. Ook Jhenna scoorde wederom een PR op de horden. Dat gold ook voor Denise op de 1000 meter en Lindsay bij het discus. Daphne haalde op een fraaie manier de 1.45 bij het hoogspringen. Bij de estafette aan het einde van de dag waren de meiden dit jaar ook nog niet zo snel.

De jongens-C werden ook getroffen door de ene na de andere blessure. Zere vingers, schouders, enkels,liezen en ruggen maakten echter niet uit. Ondanks soms voor de jongens zelf wat tegenvallende prestaties werd een mooie 2e plek gehaald. En ook landelijk gezien waren er voldoende punten om in september een gooi te doen naar een landelijke podiumplek. De jongens (Melvin, Ben, Dennis en Ivo) komen met hun tijd op de 4x100 meter (48,53 sec) ook ind e ranglijsten te staan. Jeffrey Wongsodikromo was bij de gebiedsfinale algehele reserve bij de jongens C. Geweldig dat je de hele dag aanwezig was om blessures van je ploeggenoten op te vangen. Behalve in de estafette scoorde Melvin ook op de 100 meter en bij het verspringen, waar hij moest invallen voor de geblesseerd geraakte Dennis, een PR. Wesley verbeterde zijn toptijd op de 800 meter nog eens en kwam nu tot een fraaie 2.08.84. In zijn kielzog kon Killian zijn PR net niet verbeteren, maar hij stond een dag eerder in Kwintsheul al op het podium bij de Oranjeloop. Verder waren er net als bij de meisjes-D niet veel PR's te noteren. Dat komt vooral omdat die al vrij scherp staan.

De jongens D op het podium bij de gebiedsfinale

De jongens D op het podium bij de gebiedsfinale

Bij de jongens-D bleef de strijd met Fortuna lang open, maar uiteindelijk kwamen de jongens 61 punten tekort voor de titel. Een mooie 2e plek was het resultaat en ook zij mogen in september aantreden in de landelijke finale. Het puntentotaal (4407) was landelijk vorig jaar genoeg geweest voor een bronzen plak. Op de 4x80 meter liepen Jeffrey, Luuk, Owen en Jeroen naar een fraaie 42,86, voldoende voor een notering in de ranglijsten. Jeroen Boumans liep ook nog een clubrecord op de 80 horden in 12.76 en stijgt daardoor weer wat plaatsen op de nationale ranglijsten. Luc en Jeffrey scoorden ook een PR op de 80 meter. Owen verbeterde zich met kogel en op de 1000 meter, waar hij richting 3.10 gaat. (als motivatie: kijk nog even naar het clubrecord van Vera!). Ook Rico scoorde PR's met zijn werponderdelen. Simon miste die PR's op een haartje, maar dat gaat binnenkort vast nog gebeuren.
Erg jammer was wel dat Jeroen en Luc maar met zijn tweetjes op het podium stonden na afloop en dat de rest van de jongens al naar huis was.

Tekst: Ank Schilstra/Ton de Kleijn; Foto's: Denny Tjin-A-Lim

De meisjes D op het podium bij de gebiedsfinale

De meisjes D op het podium bij de gebiedsfinale

We zoeken nog een foto van het podium van de jongens C (wie o wie?)

(fotoos op te vragen bij Denny of Ton)