AV Sparta / Wedstrijden / Uitslagen en foto's / 2008 / NK junioren A en Open Groningse / Verslag van de NK junioren A en Open Groningse 2008

Verslag van de NK junioren A en Open Groningse 2008

Verslag van de NK junioren A en Open Groningse op 26 januari 2008 in Groningen.

Spetterende prestaties van jonge Sparta Atleten in Groningen

Op zaterdagmorgen druppelde langzaam het publiek en de atleten de Martini Plaza binnen. Owen Smith moest als één van de eerste atleten van start. Jammer genoeg zat hij in de derde serie (van de 5) waarin hij nauwelijks concurrentie had. Helemaal alleen moest hij dus een hele goede tijd op de 1000 meter neerzetten. Hij wist dat de snelle lopers in de vierde en de vijfde serie zouden starten. Heel knap liep hij zes seconden van zijn pr af en finishte in een fraaie 3:08,73 (een clubrecord). Een tijd die niet zo veel atleten hem na zullen doen. De jongens uit de laatste twee series wisten elkaar op te zwepen en uiteindelijk waren er zes sneller dan Owen. Owens 7e plek is juist daardoor bijzonder goed en getuigt van moedig lopen. Ook bij het kogelstoten behaalde Owen een mooie 7e plaats.

Maayke Tjin A-Lim heeft een hele goede tijd neergezet bij de 1000 meter (3:34.78). Ook zij zat in een serie ingedeeld zonder concurrenten. Desondanks liep ze fantastisch en verdiende daarmee zilver. Later op de dag haalde ze brons met verspringen (3.74m).

Haar oudere zus Sjoera Tjin A-Lim mag zich de derde dame van het kampioenschap noemen bij de horden. Een super prestatie na een hele dag wachten. Er was sterke concurrentie aanwezig en met haar tijd van 10.16 benaderde ze haar persoonlijke record erg dicht. Haar doorzettingsvermogen en harde trainen heeft vruchten af geworpen.

Tot slot komen we bij de held van de zaterdag: Jeroen Boumans. Hij heeft werkelijk ongekende prestaties neergezet. Met zijn rustige en koele benadering wist hij prima te pieken op dit kampioenschap. Bijna moeiteloos sprong hij 1.60 m. Met slechts één foutsprong kon hij zich met recht de heer en meester noemen. Hij liet zijn gevreesde concurrent (Tom van den Berg-Delta Sport) een plaats achter zich. Maar blijkbaar was dit alles niet genoeg. Bij verspringen haalde hij zilver met een sprong van 5 meter en 9 centimeter (een verbetering van het clubrecord dat op naam stond van Arno van der Made)! Aansluitend ging hij op kousenvoeten met de spikes in zijn hand naar de finale van de 60 meter sprint. Hij had nog hele rode wangen van zijn laatste sprongen en moest naadloos overgaan in een zinderende strijd tegen super sprinters. Hij wist een vierde plaats te halen! Dit zegt genoeg over hoe gigantisch deze atleet kan sporten. In de finale liep hij een tijd van 8,42, maar in de halve finale had hijal een tijd neergezet van 8.30sec, wat slechts 1/100e seconde boven het clubrecord van Leomar Davis Albertoe is.

Op de zondag was het de beurt aan de C-junioren. Irene Bennett zat het niet mee. Drie foutsprongen bij het verspringen maakten een finaleplek onmogelijk. Op de 60 meter bleek de eerstejaars-C-juniore steken op 8.93. Jeffrey Wongsodikromo zette op de 60 meter een tijd neer van 9.27. Op de 60 meter met hekjes ging het nog iets minder gezien zijn tijd.

Daarna ging Wesley van der Harst als 2e jaars C-junior van start op zijn favoriete 800 meter. Met een tijd van 2:15.61 werd hij 4e in zijn serie en 9e van het gehele veld (van 37 jongens). Bovendienw as het ook voor Wesley een clubrecord. Dat gold zeker voor onze sterke man bij het kogelstoten (Ivo Willemsen). Woensdagavond riep hij nog “ik hoop 13-14 meter”. In de kwalificatie deed hij dat al. Een stoot van 13.46 was voldoende voor een plek in de wedstrijd. Daar overtrof hij zichzelf en bijna alle anderen. Favoriet Lennox Vellema (Lycurgus) stootte de kogel 14.40m ver, maar Ivo bleef daar maar 24 cm achter en met een fraaie 14.14 zette hij een dik clubrecord neer.

De oogst van de D- en C-spelen: 1x goud; 2x zilver; 1x brons en 4 clubrecords.
Sparta mag zeer trots zijn op deze jonge talenten. Met veel training en begeleiding gaan zij het vast nog heel ver schoppen.

Astrid Dämmler/Ton de Kleijn